Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215

Σύνδεση

33η Hotelia, Νοέμβριος 2017, Θεσσαλονίκη ALL ABOUT GASTRONOMY, Διοργάνωση: Chef Stories

33η Hotelia, Νοέμβριος 2017, Θεσσαλονίκη ALL ABOUT GASTRONOMY, Διοργάνωση: Chef Stories

Η έκθεση Hotelia, μια επιχειρηματικά προσανατολισμένη έκθεση, θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και διεθνώς, πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου 2017,  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μαζί με τη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia.  Με 680 εκθέτες, 20.830 μοναδικούς επισκέπτες επαγγελματίες, φέρνει ό,τι πιο νέο στους κλάδους των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης.

Το ALL ABOUT GASTRONOMY

ήταν η ενότητα που διοργανώθηκε από το Chef Stories,  για 2η συνεχόμενη χρονιά, παίρνοντας τις καλύτερες κριτικές και για το concept αλλά και για την ίδια τη διοργάνωση από ένα κοινό ιδιαίτερα αυστηρό και απαιτητικό.  Με θέματα από το χώρο της γαστρονομίας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ειδικά σχεδιασμένα events, έγινε προσπάθεια να δοθεί έμφαση στις καινοτόμες πρακτικές, τις νέες τάσεις στο χώρο της εστίασης, τα ιδιαίτερα προϊόντα που μπορούν να ενταχθούν στα μενού των ξενοδοχείων, αλλά και τους ειδικούς του κλάδου των τροφίμων να μοιράζονται τις νεότερες τεχνολογίες και πρακτικές με τους επισκέπτες της έκθεσης.

Τα δύο events της ενότητας ήταν:
Greek breakfast & Brunch

8 γεύματα, 240 συμμετέχοντες, 20 παραγωγοί

Η ανάδειξη του ελληνικού πρωινού & του ελληνικού brunch  ήταν από τις κεντρικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης, προσφέροντας αυθεντικότητα, διαφοροποίηση ανά κατηγορία καταλύματος, περιοχή,  μορφή (buffet ή personal), ευελιξία, ακολουθώντας την εποχή, τις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη, ενσωματώνοντας τις διεθνείς gourmet τάσεις χωρίς να χαθεί όμως ο ελληνικός χαρακτήρας αλλά και ο χαρακτήρας του κάθε καταλύματος.

Γαστρονομική φιλοξενία

7 ομιλίες, 11 ομιλητές, θέματα γαστρονομικής ανάδειξης του ξενοδοχείου

Ο προορισμός Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν, προσφέρει μια σειρά από πράγματα ανάμεσα στα οποία είναι η ελληνική φιλοξενία και  η ελληνική γαστρονομία.  Οι ομιλίες που δόθηκαν από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις για το πως η γαστρονομία μπορεί να είναι στην υπηρεσία του ξενοδοχείου μέσα από πολλές πτυχές, δίνοντας έτσι μια σφαιρική ανάλυση της ενότητας.