Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215

Σύνδεση

Chefstories delijars

Βασικά στοιχεία:

  • Από λαχανικά και φρούτα της Ελληνικής γης καθώς και οι βασικές πρώτες ύλες όπως και τα υπόλοιπα συστατικά που τα εμπλουτίζουν.
  • Πρώτες ύλες από παραγωγούς της Βόρειας  Ελλάδας (που τους γνωρίζουμε προσωπικά και συνεργαζόμαστε άμεσα μαζί τους).
  • Παρασκευή του κάθε προϊόντος στους μήνες παραγωγής του.
  • Χειροποίητα παρασκευασμένα, από το πρώτο στάδιο : πλύσιμο – καθάρισμα – κόψιμο – βράσιμο μέχρι και το τελευταίο : το γέμισμα και το ζεστό – αυτόματο σφράγισμα των βάζων.
  • Φυσικά προϊόντα, κατάλληλα για vegan και διατροφή χωρίς γλουτένη.

Γεύση :

  • Έντονη και χαρακτηριστική η βάση : Στόχος μας, να είναι ευδιάκριτη η πιπεριά, το μήλο το αχλάδι, το ροδάκινο, το παντζάρι κ.ο.κ.
  • Εμπλουτισμός από ένα ελληνικό μπαχαρικό ή μυρωδικό που να αναδεικνύει τη βάση – και όχι να την καλύπτει, πολύ συχνό χαρακτηριστικό στα περισσότερα chutneys.

Συσκευασία :

  • Διαλέξαμε ένα διάφανο και διαφορετικό βάζο, ώστε να φαίνεται το χρώμα και η υφή του προϊόντος.
  • Σχεδιάστηκε με διαφανή ετικέτα για να αποκαλύπτεται και να αναδεικνύεται το περιεχόμενο.
  • Μεγάλες ονομασίες ευδιάκριτες,  που «λένε τι είναι» το προϊόν.
  • Τα προϊόντα μας κυκλοφορούν σε βαζάκια των 50γρ, 240γρ και 800γρ., καθώς και σε 3 διαφορετικές τριπλέτες (με 3 τμχ των 50γρ) προτεινόμενες για ξεχωριστή χρήση.

Γκάμα προϊόντων

Γλυκόξινες μαρμελάδες chutneys : συνοδευτικά για snacks και φαγητά
Στην δική μας, ελληνική εκδοχή του chutney,  επιλέγονται ελληνικά λαχανικά ή φρούτα και εμπλουτίζονται με μπαχαρικά και μυρωδικά, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη συνύπαρξη που προκαλεί τη μέγιστη απόλαυση στον ουρανίσκο.

Παντζάρι με κουρκουμά και κάρυ : Το νεώτερο μέλος μας.  Ελαφρά πικάντικο, με μία δόση superfood και εξωτικής αύρας, ξαφνιάζει ευχάριστα σε σαλάτες, σε σος με τυρί κρέμα ή γιαούρτι, δίπλα σε ψάρια φέτες και γλυκά τυριά.
Κρεμμύδι : Το πιο αγνό και «αυτόνομο» chutney μας.
Κόκκινη πιπεριά με τζίντζερ : Η καθολικά αποδεκτή γεύση μας, ταιριάζει σχεδόν παντού, με το τζίντζερ να την κάνει ακαταμάχητη σε σαλάτες, κίτρινα και λευκά τυριά, φιλέτα και ομελέτες.
Ντομάτα με θυμάρι : Ντομάτες Κρήτης για τους λάτρεις της ντομάτας, με χρήση τόσο ως συμπληρωματικό  συστατικό σε κάποια συνταγή, όσο και ως συνοδευτικό.
Μήλο με πιπέρι καγιέν : Το λίγο καυτερό chutney Chefstories. Γλυκόξινα κόκκινα και πράσινα μήλα, με αρκετά μπαχαρικά που αφήνουν μία πικάντικη επίγευση.  Ταιριάζει σε έντονες «βάσεις», όπως καπνιστά τυριά, αλλαντικά και κρέατα.

Γλυκές προτάσεις : μαρμελάδες πρωινού και επιδορπίου
Μαρμελάδες, φυσικά χειροποίητα προϊόντα όπου κρατήσαμε τη λογική που είχαμε και στα chutneys : καθαρή επιλεγμένη πρώτη ύλη και κάτι να το αναπτερώνει.

Αχλάδι με καρπούς βανίλιας : Αχλάδια Williams από τη Βέροια
Λευκό Ροδάκινο με δαμάσκηνο και κανέλα : Λευκόσαρκο ροδάκινο Ημαθίας, («κυκλοφορεί» μόνο για 10 ημέρες το χρόνο), με δαμάσκηνο – βανίλια και super υγιεινή κανέλα
Μήλο με λεμόνι και μέλι : Μήλα από την Ημαθία, μία τέλεια μαρμελάδα για γλυκό, όπως πάστα φλώρα, αλλά και κρουασάν.
Φράουλα με μοσχολέμονο : Για ένα αντισυμβατικό επιδόρπιο με ζεστό μανούρι και με τη συνοδεία της φράουλας με μοσχολέμονο,  που της δίνει μία ξινή νότα.
Καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού : εκπληκτικό χρώμα, πιο παραδοσιακή όψη, θυμίζει γλυκό της γιαγιάς και μπορεί να μπει σε τραπέζι πρωινού, αλλά και σε επιδόρπιο γιαουρτιού.