Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215

Σύνδεση

Chefstories delijars

Βασικά κριτήρια :

  • Από λαχανικά και φρούτα της Ελληνικής γης τόσο η βασική α΄ ύλη όσο και τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Α’ Υλες από παραγωγούς της Β. Ελλάδας (που τους γνωρίζουμε προσωπικά και συνεργαζόμαστε άμεσα μαζί τους)
  • Παρασκευή του κάθε προϊόντος στους μήνες παραγωγής του
  • Χειροποίητα παρασκευασμένα, από το πρώτο στάδιο : πλύσιμο – καθάρισμα – κόψιμο – βράσιμο μέχρι και το τελευταίο : το γέμισμα και το ζεστό – αυτόματο σφράγισμα των βάζων.

Γεύση :

  • Έντονη και χαρακτηριστική η βάση : Στόχος μας να είναι ευδιάκριτη η πιπεριά, το μήλο το αχλάδι, το Ροδάκινο κ.ο.κ.
  • Εμπλουτισμός από ένα ελληνικό μπαχαρικό ή μυρωδικό που να αναδεικνύει τη βάση – και όχι να την καλύπτει, πολύ συχνό χαρακτηριστικό στα περισσότερα chutneys.

Συσκευασία :

  • Διαλέξαμε ένα διάφανο και διαφορετικό βάζο, ώστε να φαίνεται το χρώμα και η υφή του προϊόντος.
  • Σχεδιάστηκε με διαφανή ετικέτα για να αποκαλύπτεται και να αναδεικνύεται το περιεχόμενο.
  • Μεγάλες ονομασίες ευδιάκριτες, που «λένε τι είναι» το προϊόν.
  • Τα προϊόντα μας κυκλοφορούν σε βαζάκια των 50γρ, 240γρ και 800γρ., καθώς και σε 3 διαφορετικές τριπλέτες (με 3 τμχ των 50γρ) προτεινόμενες για ξεχωριστή χρήση.

Γκάμα προϊόντων

Α) Γλυκόξινες μαρμελάδες chutneys : συνοδευτικά snacks και φαγητού
Στην ελληνική δική μας εκδοχή του chutney επιλέγονται Ελληνικά υλικά, μπαχαρικά και μυρωδικά που συνυπάρχουν και εμπλουτίζουν το λαχανικό ή το φρούτο.
Κρεμμύδι : το πιο αγνό και «αυτόνομο» chutney μας
Κόκκινη πιπεριά με τζίντζερ : η καθολικά αποδεκτή γεύση μας, ταιριάζει σχεδόν παντού, με το τζίντζερ να την κάνει ακαταμάχητη σε σαλάτες, κίτρινα και λευκά τυριά, φιλέτα και ομελέτες.
Ντομάτα με θυμάρι : ντομάτες Κρήτης για τους λάτρεις της ντομάτας, με χρήση τόσο σαν συστατικό όσο σαν συνοδευτικό.
Μήλο με πιπέρι καγιέν : το λίγο καυτερό chutney Chefstories. Γλυκόξινα κόκκινα και πράσινα μήλα, με αρκετά μπαχαρικά και μία πικάντικη επίγευση που ταιριάζει σε έντονες «βάσεις», καπνιστά τυριά, αλλαντικά και κρέατα.
Β) Γλυκές προτάσεις : μαρμελάδες πρωινού και επιδορπίου
Μαρμελάδες, φυσικά χειροποίητα προϊόντα όπου κρατήσαμε τη λογική που είχαμε και στα chutneys : καθαρή επιλεγμένη α’ ύλη και κάτι να το αναπτερώνει.
Αχλάδι με καρπούς βανίλιας : Αχλάδια Williams από τη Βέροια
Λευκό Ροδάκινο με δαμάσκηνο και κανέλα : Λευκόσαρκο ροδάκινο Ημαθείας, («κυκλοφορεί» μόνο για 10 μέρες), με δαμάσκηνο – βανίλια και super υγιεινή κανέλα
Ελιά με μήλο και μέλι : Ελιές Καλαμών Χαλκιδικής, με το μήλο να εξισορροπεί την ελιά και να γλυκίζει τόσο όσο να είναι και για ψωμάκι στο πρωινό ή σε σάντουιτς αλλά και σε ένα φιλέτο ψαριού ή κοτόπουλου τέλεια!
Μήλο με λεμόνι και μέλι : Μήλα από την Ημαθεία, μία τέλεια μαρμελάδα για γλυκό, όπως πάστα φλώρα, αλλά και κρουασάν.
Φράουλα με μοσχολέμονο : δεν υπάρχει επιδόρπιο σαν το ζεστό μανούρι με φράουλα και το μοσχολέμονο είναι εκεί για να δώσει μία ξινή νότα.
Καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού : εκπληκτικό χρώμα, πιο παραδοσιακή όψη, θυμίζει γλυκό της γιαγιάς και μπορεί να μπει σε τραπέζι πρωινού, αλλά και σε επιδόρπιο γιαουρτιού.