Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215

Σύνδεση

Thessaloniki Food Basket 2018, TIF HELEXPO, 26/2/2018

Thessaloniki Food Basket 2018, TIF HELEXPO, 26/2/2018

Το Chef Stories ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Thessaloniki Food Basket 2018, μια εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πρώτη παρουσίαση του οποίου έγινε στους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων Food Bars της Detrop 2018, σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες της εστίασης, φορείς του τουρισμού, κ.α.  To Thessaloniki Food Basket, έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός που ενισχύει και προβάλει την εικόνα της Θεσσαλονίκης ως ένας σημαντικός γαστρονομικός προορισμός.  Πέρα από το ότι εκπροσωπεί τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης τοπικά, εντός συνόρων αλλά και στο εξωτερικό, συνδέει τους παραγωγούς της περιοχής που συμμετέχουν σε αυτό, με τη γαστρονομία της πόλης και αποτελεί μια επιπλέον ευκαιρία για τη σύνδεση του με επαγγελματίες της εστίασης μέσα από το θεσμό των Chef Ambassadors. 

Το φετινό καλάθι περιλάμβανε τα εξής προϊόντα:

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης
  • Κριτσίνια, ZEΩ
  • Κοτόπουλο, Κοτόπουλα Χαλκιδικής Καραγιαννάκης
  • Μπουγάτσα, Μπαντής
  • Κασέρι Σοχού, Τυροκομικά Προίκα
  • Αυγά, Τσακίρη
  • Μπεϊκον, Φάρμα Χαλάστρας
  • Ρύζι Μπασμάτι, BegasAgro
  • Ελιές, Ellion
  • Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο, Keleon
  • Μύδια, MegaOstrakon
  • Μέλι, Nirra

Οι φετινοί τρεις Chef Ambassadors ήταν οι Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος που με το ταλέντο τους ανέδειξαν τα προϊόντα του καλαθιού σε τρεις signature συνταγές, οι οποίες ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους των παρευρισκόμενων.  Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Κτήμα Αρβανιτίδη που προσέφερε τα κρασιά και η εταιρεία Dorodouli που προσέφερε το τσίπουρο.

Το μενού περιλάμβανε:

Μύδι αχνιστό

Σούπα βελουτέ από γιαούρτι Δορκάδος με ντομάτα κομφί, τσιπς από σουτζούκι και φύλλο περέκ του Chef Ambassador 2018:  Αντώνη Μουστάκη

Κουνέλι μπρεζέ με κατσαμάκι (κρέμα  καλαμποκάλευρου) και σάλτσα οξύμελι  του Chef Ambassador 2018:  Λάμπρου Ρώσσιου 

Αρνάκι στη γάστρα πρεσσαριστό με κρέμα τραχανά,  σάλτσα από παντζάρι και τσιπς από φιστίκι Αιγίνης, του Chef Ambassador 2018 : Δημήτρη Τασιούλα