Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215

Σύνδεση

Thessaloniki Food Basket, CTC Aθήνα, 14/10/2018

Thessaloniki Food Basket, CTC Aθήνα, 14/10/2018

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 12-14 Οκτωβρίου, η παρουσίαση του θεσμού που έχει καθιερώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Food Festival 2018. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε από τo Chef Stories σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα γαστρονομικό δείπνο για το δημοσιογραφικό κοινό της γεύσης. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στο φιλόξενο και προσεγμένο urban gastronomy CTC Restaurant του chef Αλέξανδρου Τσιωτίνη.  Σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Thessaloniki Food Basket και των Chef Ambassadors 2018 από τον κ. Σπύρο Πέγκα, Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Σύλβια Κουμεντάκη του Chef Stories.

Τα προϊόντα που περιλάμβανε το καλάθι ήταν:

  • Αλάτι καπνιστό, Salt Odyssey
  • Αγνό Παρθένο Ελαιόλαδο, Keleon
  • Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, ΣΟΥΡΩΤΗ
  • Αυγά, Οικογένεια Τσακίρη
  • Ελιές, Ellion
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης
  • Κατσικίσιο Τυρί, Τυροκομικά Πάσχος
  • Κριτσίνια, ZEΩ
  • Κυδώνι γλυκό, Παπαγεωργίου
  • Μέλι, Nirra
  • Μοσχαρίσιο κρέας, Φάρμα Καρβουνίδη
  • Μύδια, Mega Ostrakon
  • Ρύζι Καρολίνα, Begas Agro

Οι signature συνταγές που δημιούργησαν οι τρεις Chef Ambassadors 2018,  Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος για τη βραδιά,  αποτέλεσαν ένα απολαυστικό μενού για τους προσκεκλημένους της βραδιάς. Τα κρασιά της εκδήλωσης που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την ένωση Οίνοι Βορείου Ελλάδος – Wines of North Greece και συγκεκριμένα των οινοποιείων – μελών της ΧαλκιδικήςDomaine Claudia Papayianni, Domaine Porto Carras, Tsantali, Mylopotamos Winery – Mount Athos -Μετόχι Μυλοποτάμου δημιούργησαν ένα μοναδικό pairing. 

Το μενού της εκδήλωσης :

Τριλογία του Μεζέ 

Γαρίδα σαγανάκι / Μύδι αχνιστό / Ντολμάς με αυγολέμονο 

Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ 2017, Tsantali 

Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Άγιον Όρος (Αθήρι & Ασύρτικο) 

———– 

Σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης ταρτάρ με τηγανιτό ρύζι 

Nicolas 2016, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη 

Οίνος Ερυθρός Ξηρός, ΠΓΕ Χαλκιδική (Merlot) 

—————————— 

Μοσχαρίσια ουρά με άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου, μους καπνιστής μελιτζάνας και τσιπς μαϊντανού 

LimNeon 2016, Κτήμα Porto Carras,  

Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα (Λημνιό) 

—————————— 

Κραμπλ από τσουρέκι Θεσσαλονίκης semifreddoταχινένιου χαλβά και καραμέλα κυδώνι 

ΝΑΜΑ nv (2017), Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους,  

Οίνος Ερυθρός Γλυκός, ΠΓΕ Άγιον Όρος (Μοσχάτο Αλεξανδρείας & Merlot)