Με μεγάλη επιτυχία διοργανώσαμε για 3η συνεχή χρονιά το 3ο Φεστιβαλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, στο Δήμο Πολυγύρου. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2021 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, ξηρών καρπών, μαύρου χοίρου, από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να γευτούν, αλλά και να προμηθευτούν τους μοναδικούς θησαυρούς της Χαλκιδικής.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, οι σεφ από τα καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής και τους συλλόγους γυναικών, ετοίμασαν ζωντανά γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές και προϊόντα των εκθετών. Τις συνταγές παρουσίασε ο έμπειρος Κωστής Ζαφειράκης και τα πιάτα ήταν:- Παραδοσιακά Κλίκια, Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου
- Κοτόπουλο με σταφύλι, Πηνελόπη Μανασσή, Έξι Βρύσες
- Μυλοκόπι με πατάτες και σάλτσα bianco, ΜπιλάλΝτόκα, Οινομαγειρείο Μαριγούλα
- Πολυγυρινό σφουγγάτο, Σύλλογος Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου
- Μαύρος χοίρος με μαύρη ελιά και μανιτάρια, Γιάννης Αδαμιώτης, BrokenCup, που εκπροσώπησε και την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Τέχνης Ελλάδος,
- Κρέμα και παστέλι με τοπικά προϊόντα, Κυριακή Ανδρεάδη, Ζαχαροπλαστείο SweetGardenAndreadi