To Chef Stories ανέλαβε και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους χώρους της 86ης ΔΕΘ, το Φεστιβάλ Ρυζιού “EURICE FESTIVAL“, μια δράση που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», ανάδοχοι της οποίας είναι η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia. Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων.
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ. Μεγάλη η ανταπόκριση και θετικά τα μηνύματα των επισκεπτών από τη γνωριμία με το ελληνικό ευρωπαϊκό ρύζι. Σημαντική και η εκτενής ενημέρωση από τους εκπροσώπους των φορέων για τη δυναμική, τη βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειάς του ρυζιού στη χώρα, την ασφάλεια του τροφίμου, που καλλιεργείται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, τη στρατηγική του προγράμματος να καθιερωθούν τα γεμιστά ως το ελληνικό εθνικό πιάτο με ρύζι και φυσικά η γνωριμία με όλους τους διακεκριμένους σεφ, που συμμετείχαν σε αυτό το πλούσιο σε γεύσεις διήμερο.
Ξεχωριστή και η παρουσία της Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνας Νικολάου και του διακεκριμένου Ισπανού Chef, Ruben Fenollar, που μαγείρεψε την αυθεντική παέγια της Βαλένθια. Δοκιμάσαμε συνολικά 12 πρωτότυπες συνταγές με ρύζι:- Ρυζόγαλο με σάλτσα καφέ και καραμελωμένα ποπκόρν, από τον Βαγγέλη Ασημακόπουλο του “Canteen”
- Ντολμαδάκι Μυδοπίλαφο, από τον Δημήτρη Σταχτάρη του “Τριζόνι”
- Paella με θαλασσινά, από τον Ισπανό Chef Ruben Fenollar
- Πικάντικο ρύζι με κιμά, από την Chef Ambassador Ντίνα Νικολάου
- Ριζότο με καβουρόψιχα, από τον Στέλιο Καντζούρα της“Μυσιρλού”
- Ρυζόγαλο Vegan, από την Chef Ambassador Ντίνα Νικολάου
- Vegeterian risotto κολοκυθάκι γεμιστό αυγολέμονο, από τον Παύλο Ντάφη της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας
- Paella Valenciana, από τον Ισπανό Chef Ruben Fenollar
- Ζουμερό πιλάφι με μελιτζάνα, σύκο και παλαιωμένη γραβιέρα, από την Σμαράγδα Μακρή της “Marmita”
- Τηγανητό ρύζι με καβουρμά και λαχανικά εποχής, από τον Γιάννη Κατσαντώνη του “Αργοφαγείο”
- Παρασοδιακό‘Πλιάφ’ από το Κέντρο Νεότητας Χαλάστρας-Χορευτικό ΚΠΟΔ
- Εκμέκ Ρυζόγαλο με rice cracker μαστίχας από τον Γιάννη Γιαννακάρα του “Μασσαλία”