Τ: +30 2310 471628 Μ.:+30 6946 656215
35η Hotelia, Nutritious Reservation,  Νοέμβριος 2019, Διοργάνωση: Chef Stories

35η Hotelia, Nutritious Reservation, Νοέμβριος 2019, Διοργάνωση: Chef Stories

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της 35ης Hotelia 2019 All about gastronomy : «Nutritious Reservation» που διοργανώθηκαν από την εταιρία Chef Stories σε συνεργασία με τη διοίκηση της TIF Helexpo.

Η γαστρονομία και η φιλοξενία είναι πιο αλληλένδετες από ποτέ, αφού η γαστρονομία είναι ο λόγος που κάποιος ταξιδεύει πια και όχι απλά ένα μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Επιπλέον, οι νέες διεθνείς τάσεις και εφαρμογές στον κλάδο της γαστρονομίας, εστιάζουν όλο και περισσότερο σε μία πιο υγιεινή – θρεπτική διατροφή και αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μέσα από τις γευστικές δημιουργίες της ομάδας των chef των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα,  παρουσιάστηκαν: 

  • Η χρήση συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας
  • Η τοπική – εθνική ταυτότητα
  • Λύσεις και προτάσεις ειδικής διατροφής
  • Καλές πρακτικές & διαφάνεια στον τρόπο παραγωγής
  • Mocktails & Smoothies
[ngg src=”galleries” ids=”67″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω :

Artemis drink mixer Κατασκευαστής εξοπλισμού (Φραπιέρα, λεμονοστύφτης & Blender)
Τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας, Χειροποίητες πίτες και έτοιμο φύλλο για πίτες
Horafi, Όσπρια & Ρεβυθάλευρο
Isostevia, Προϊόντα με στέβια
Sellas, Παραγωγή ελαιολάδου
Filema
, Κριτσίνια & μπάρες μελιού (παστέλια)
Φούρνοι Λεμονή, Ψωμί & αρτοποιήματα
Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Αλλαντικά
ΜΕΒΓΑΛ, Προϊόντα γάλακτος & γιαούρτι
Μικρός Καλλιεργητής, Baby greens & microgreens
ΜΑΚΒΕΛ, Μακαρόνια & Κριθαράκι 5 Δημητριακά
Mega Ostrakon, Μύδια
Tsakiris Family, Αυγά, Παστεριωμένο αυγό & Δημητριακά
Κτήμα Porto Carras, Limnio, ερυθρός βιολογικός οίνος
Chef stories, Μαρμελάδα Μήλο με λεμόνι και μέλι & Μαρμελάδα Ελιάς
Dorodouli,
Tsipouro & Spirits

 

Χορηγοί της εκδήλωσης από τον κλάδο του εξοπλισμού ήταν οι:

Costos, Εξοπλισμός μπουφέ
SKG eco, Εξοπλισμός σερβιρίσματος
Παπαντωνίου Ηλεκτρικές συσκευές & εξοπλισμός κουζίνας

Οι ταλαντούχοι Barmen της Bar Esc ετοίμασαν τα smoothies και cocktails με αποστάγματα της εταιρίας Dorodouli Tsipouro & SpiritsΦοιτητές των Τμημάτων Μαγειρικής και του Τουριστικού κλάδου από τις σχολές ΔΕΛΤΑ 360º συμμετείχαν στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

 Σε παρακείμενη αίθουσα  διεξάγονταν παράλληλα panels και ομιλίες από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες. με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αειφορία, τις πράσινες πρακτικές και πιστοποιήσεις, την υγιεινή διατροφή, τα προγράμματα ευεξίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και τις εφαρμογές του ξηρού πάγου.  Τα πάνελ και οι ομιλίες:

«Σύγχρονες Πλατφόρμες που απογειώνουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας» ΗΟΤΕΖΑ CMSMobile appVoice commands
Ομιλήτρια: Υφαντή Ανδριάννα , Τμήμα Β2Β Powertech Electronics

«Η προσέγγιση του Κολεγίου Περρωτής στον Αγρο-διατροφικό τομέα:  Υγεία, Διατροφή,  Αειφορία»
Ομιλητές: Δρ. Τρύφων Αδαμίδης, Δρ. Χρήστος Βασιλικώτης, Δρ. Παναγιώτης Καμπουρίδης

«Καινοτομία, αειφορία και πράσινες πρακτικές στον ελληνικό, ξενοδοχειακό κλάδο» 
Συντονισμός  : Μπουγανή Βη
Ομιλητές:  Γιάννης Ζαρκάδης, Δρ Ιωάννης Παππάς, Σταύρος Ψωμόπουλος

«Προγράμματα ευζωίας (wellness): η σύγχρονη τάση ποιοτικών διακοπών» 
Συντονισμός  : Αθανασιάδου Νίκη 
Ομιλητές: Δημήτριος Καλαϊτζιδάκης, Έλενα Μουρατίδου, Παναγιώτα-Ανδριανή Ντόζη, Λία Μπουντιούκου 

«Ασφάλεια τροφίμων στα ξενοδοχεία και σε χώρους μαζικής εστίασης : νέα νομοθεσία-πιστοποιήσεις»
ΠΕΤΕΤ (ΠανελλήνιαΈνωση Τεχνολόγων-Επιστημών Τροφίμων)

«Sustainable hotels, eco-certification and the new tourism trends in for the Greek market» 
Ομιλητής: Μυλωνάς Σωτήρης

«Ο ξηρός πάγος και οι εφαρμογές του στη γαστρονομία» 
Ομιλητής : Βακάλης Νίκος 

[ngg src=”galleries” ids=”65″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]