Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Ιερισσός, 26 Μαϊου 2022

Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Ιερισσός, 26 Μαϊου 2022

Η γιορτή των καραβομαραγκών, Ιερισσός 26/5/2022

Το Chef Stories εκπροσωπεί  το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022.

Η αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου ήρθε στην Ιερισσό, για να συναντήσει τους ξακουστούς καραβομαραγκούς και να ακούσει τις ιστορίες τους.  Τα καρνάγια (ναυπηγεία) της Ιερισσού είναι άρρηκτα δεμένα με τη μνήμη αλλά και τη ζωή των ντόπιων.  Λίγα μόλις μέτρα πιο εκεί από το πολύβουο ψαρολίμανο, μυρίζουν ξύλο από το πεύκο που χρησιμοποιείται για το «χτίσιμο» των σκαριών, ρετσίνι από τις εκκρίσεις του, ιδρώτα από την ανθρώπινη προσπάθεια και ιώδιο από τη θάλασσα που σκάει σχεδόν πάνω τους.  Τα καρνάγια είναι ένα ζωντανό κομμάτι αυτού του οικισμού.

Κάτω από τους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου, τους βλέπουμε να δουλεύουν, να συνοδεύουν τη δουλειά τους με τραγούδι, να κολατσίζουν με ντόπια καλούδια, παστό ορκύνι, κρίταμα, ελιές και καμιά γουλιά ντόπιο τσίπουρο, γελώντας και λέγοντας ιστορίες από καπεταναίους, ναύτες, μαστόρια και παραγιούς.

Παρόν και το Taste Halkidiki, το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που στόχο έχει την προώθηση της χαλκιδικώτικης γαστρονομίας μέσα από συνέργειες και αξιοποιώντας τα δυναμικά μέλη του, τους παραγωγούς όλων αυτών των μοναδικών τοπικών προϊόντων.