Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2023, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σεπτέμβριος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Την εκδήλωση θεσμός, τα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2023” διοργανώσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Pomegranate, στη Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδικής. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, δεν αφορούσαν μόνο σε επιχειρηματικές επιτυχίες, που αποτυπώνονται με νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα, αλλά σε αξίες και νοοτροπίες που διαμορφώνουν την εταιρική κουλτούρα. […]
3ο EURICE FESTIVAL @ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Ένα γεμάτο διήμερο ήταν το φετινό, τρίτο συνεχόμενο ετήσιο EU RICE FESTIVAL, που διοργανώθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στους χώρους της 87ης ΔΕΘ. Η σειρά εκδηλώσεων «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU RICE, διοργανώνονται από […]
3ο Taste Halkidiki Festival, Πολύγυρος, Αύγουστος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώσαμε για 3η συνεχή χρονιά το 3ο Φεστιβαλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, στο Δήμο Πολυγύρου. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από το 2021 σε συνεργασία […]
Porto Carras New Era, Fam Trips, Ιούλιος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Η εταιρεία μας είχε τη χαρά να διοργανώσει δύο ειδικά προσαρμοσμένα fam trips για επισκέπτες του κτήματος Porto Carras New Era. Οι επισκέπτες, καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και εκπαιδευτές οίνου, ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης οίνου από την Αμερική, τον Καναδά και την Μεγάλη Βρετανία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα μας και να απολαύσουν τη μοναδική ελληνική […]
Τα Halkidiki Treats στα Εστιατόρια της Χαλκιδικής, Ιούνιος-Ιούλιος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Με επιτυχία ολοκληρώσαμε τη δεύτερη φάση της δράσης Halkidiki Treats – Τα κεράσματα της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki που διοργανώσαμε για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθούν τοπικά προϊόντα, όπως η πράσινη και η σταφιδάτη ελιά Χαλκιδικής, το ελαιόλαδο και το μέλι, και να καθιερωθούν ως κέρασμα, στα εστιατόρια […]
Eurice Seminars 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος EURICE Sustainable Rice, που έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώνει η εταιρεία μας πραγματοποιούμε συστηματικά σεμινάρια σε Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ για τους σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η υποδοχή από τις διευθύνσεις, τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές των […]
Γαστρονομική ημερίδα “Halkidiki Treats”, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Μάιος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Μια ακόμη σημαντική δράση διοργανώσαμε με επιτυχία, στο πλαίσιο του προγράμματος TASTE HALKIDIKI, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και με τίτλο “Halkidiki Treats – Τα κεράσματα της Χαλκιδικής”. Πρόκειται για μια νέα δράση-εργαλείο και όπλο στα χέρια των ανθρώπων της εστίασης, της φιλοξενίας, του εμπορίου και όλων, όσοι θέλουν να αποκτήσει η Χαλκιδική τη δική […]
Βιωματικά σεμινάρια “Είμαι πρεσβευτής του τόπου μου”, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
Έναν κύκλο 4 βιωματικών σεμιναρίων με γενικό τίτλος “Είμαι Πρεσβευτής του τόπου μου” είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο “ΚΕΚ Πυθαγόρας”, στο πλαίσιο του προγράμματος TASTE HALKIDIKI, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής. Στα σεμινάρια συμμετείχαν επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου από όλη τη Χαλκιδική και από διαφορετικούς κλάδους, όπως η εστίαση, […]
Detrop-Oenos 2023, Detrop Bites & The Pairing Bar, Φεβρουάριος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories
20 εκδηλώσεις – 1.000+ επισκέπτες – 80+ παραγωγοί Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των καταξιωμένων εκθέσεων Detrop–Oenos 2023, με διαχρονική πορεία και αξία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με πολλές και σημαντικές συμμετοχές εγχώριων και ξένων παραγωγών, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους […]
Hotelia 2022, All about Gastronomy, My Local Greek Choice, Νοέμβριος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
8 εκδηλώσεις – 11 βραβευμένοι παραγωγοί – 400+ επισκέπτες Για μια ακόμη χρονιά η εταιρεία Chef Stories διοργάνωσε τις εκδηλώσεις γαστρονομίας με τίτλο “My Local Greek Choice” στο πλαίσιο της έκθεσης Hotelia 2022, που έτρεξε παράλληλα με την 37η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη από 18-20 Νοεμβρίου 2022 και σε συνεργασία με τη διοίκηση της TIF HELEXPO […]
EURICE Festival @ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2022, Διοργάνωση Chef Stories
To Chef Stories ανέλαβε και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους χώρους της 86ης ΔΕΘ, το Φεστιβάλ Ρυζιού “EURICE FESTIVAL“, μια δράση που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», ανάδοχοι της οποίας είναι η Αγροτική Εταιρική […]
Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σεπτέμβριος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
Το Chef Stories ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Pomegranate, στη Νέα Ποτίδαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους , βραβεύτηκαν 13 επιχειρήσεις της Χαλκιδικής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & […]
Taste Halkidiki Festival, Νέος Μαρμαράς, Ιούνιος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το Chef Stories σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Κεντρική προβλήτα, στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί […]
Taste Halkidiki Fam Trip#3, Ιούνιος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
Ένα ειδικά σχεδιασμένο ταξίδι γνωριμίας, FamTrip για εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki. Το ταξίδι σε αριθμούς: 3ημέρες, 17-19 Ιουνίου 2022 17συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 14 μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την […]
Taste Halkidiki Fam Trip#2, Ιούνιος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
Ένα ειδικά σχεδιασμένο ταξίδι γνωριμίας FamTrip για δημοσιογράφους και bloggers, διοργάνωσε το Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Προγράμματος Taste Halkidiki. Οι φιλοξενούμενοι μοιράστηκαν την εμπειρία της γνωριμίας με την Χαλκιδική της παραγωγής, των προϊόντων, της θερμής φιλοξενίας, της παράδοσης, της μνήμης, των συνταγών και των ανθρώπων που δημιουργούν ζώντας το […]
Το Chef Stories στην τελετή λήξης του KOUZINA 2022 με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Νέα Ρόδα, 15 Ιουνίου 2022
Τελετή λήξης KOUZINA 2022, Νέα Ρόδα 15/6/2022 To TASTEHALKIDIKI, το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την προώθηση της γαστρονομίας της Χαλκιδικής που έχει αναλάβει και αναπτύξει το Chef Stories, στα Νέα Ρόδα για την τελετή λήξης του KOUZINA. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ανθρωποπομπή από την κεντρική προβλήτα των Νέων Ρόδων και κατέληξε στο θεατράκι […]
Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Νέα Ρόδα, 9 Ιουνίου 2022
Γέμισέ τα – Γεμιστά, Νέα Ρόδα 9/6/2022 To TASTEHALKIDIKI, το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την προώθηση της γαστρονομίας της Χαλκιδικής που έχει αναλάβει και αναπτύξει το Chef Stories, στην προβλήτα, στα Νέα Ρόδα για τα γεμιστά του KOUZINA. Οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν η καθεμιά διαφορετικές συνταγές με “γεμιστά”, έτσι όπως τις έφεραν οι […]
Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Αρναία 8 Ιουνίου 2022
«Το Αρνιώτικο κελάρι – στη μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη», Αρναία, 8/6/2022 To TASTE HALKIDIKI, το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την προώθηση της γαστρονομίας της Χαλκιδικής, που έχει αναλάβει και αναπτύξει το Chef Stories, παρόν στις εκδηλώσεις του KOUZINA 2022 στην Πλατεία Χοροστάσι της Αρναίας στην εκδήλωση «Το Αρνιώτικο κελάρι – στη μνήμη του Χρήστου […]
To Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Ουρανούπολη, 7 Ιουνίου 2022
Η γιορτή του ποντιακού δραμινού οίνου και το μέλωμα της ντομάτας, Ουρανούπολη, 7/6/2022 To TASTE HALKIDIKI, το πρόγραμμα προώθησης της γαστρονομίας της Χαλκιδικής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που έχει αναλάβει και αναπτύξει το Chef Stories, παρόν στις εκδηλώσεις του KOUZINA 2022 στην Ουρανούπολη. Μια βραδιά αφιερωμένη στα «100 χρόνια των κατοίκων της στη νέα πατρίδα», αλλά […]
Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Ιερισσός, 26 Μαϊου 2022
Η γιορτή των καραβομαραγκών, Ιερισσός 26/5/2022 Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022. Η αγαπημένη chef Ντίνα Νικολάου ήρθε στην Ιερισσό, για να συναντήσει τους ξακουστούς καραβομαραγκούς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Τα καρνάγια (ναυπηγεία) της Ιερισσού είναι άρρηκτα δεμένα με τη μνήμη αλλά […]
To Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022: Στρατώνι 25 Μαϊου 2022
Η γιορτή των ψαράδων και των βαρκάρηδων, Στρατώνι 25/5/2022 Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022. KOUZINA και TASTE HALKIDIKI, στη Γιορτή των ψαράδων και των βαρκάρηδων στο φιλόξενο Στρατώνι. στο Δήμο Αριστοτέλη, Χαλκιδικής μαζί με την αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου. Μοναδικό το πανέμορφο τραπέζι […]
Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA 2022 : Ιερισσός 23 Μαϊου 2022
Iερισσιώτικη καλοκαιρινή ιστορία, Ιερισσός 23/5/2022 Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022. Στα περίφημα καρνάγια της Ιερισσού, ανάμεσα στα σκαριά, τους μάστορες και τους καπεταναίους, στρώθηκε ένα καλοκαιρινό τραπέζι με τοπικές λιχουδιές που ετοίμασαν οι γυναίκες για τις φιλοξενούμενες Δανές δημοσιογράφους. Παστό ορκύνι, κατσικίσιο τυρί […]
To Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις δράσεις του KOUZINA 2022: Νεοχώρι 20 Μαϊου 2022
Η γιορτή των λουβιδιών, Νεοχώρι 20/5/2022 Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022. Στην πέτρινη και γεμάτη από πολύχρωμα, υφαντά χαλιά, πλατεία του Νεοχωρίου τα μέλη του τοπικού Γυναικείου Συλλόγου υποδέχθηκαν Σλοβένους μελισσοκόμους και χορευτές από τo Λύκεια Ελληνίδων, οργανώνοντας πατινάδα στον οικισμό, η οποία κατέληξε στο πιο […]
To Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις εκδηλώσεις KOUZINA: Στανός 15 Μαϊου 2022
Παραδοσιακός Τραχανάς, Στανός 15/5/2022 To Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το πρόγραμμα Taste Halkidiki στις εκδηλώσεις του KOUZINA 2022 στην Ανατολική Χαλκιδκή. Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων του KOUZINA 2022, με ανάδειξη όλων των γαστρονομικών και πολιτιστικών παραδόσεων του όμορφου χωριού Στανός του Δήμου Αριστοτέλη. Η καλύτερη υποδοχή […]
Detrop Boutique 2022, Greek Bites, Απρίλιος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
16 εκδηλώσεις – 700 επισκέπτες – 80 παραγωγοί To Chef Stories σε συνεργασία με τη Διοίκηση της TIF Helexpo, διοργάνωσε με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά, τις παράλληλες εκδηλώσεις Greek Bites και Cheese & Wine στο πλαίσιο της 30ης Detrop Βoutique 2022. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου 13 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να […]
Hotelia 2021, All About Gastronomy, Greek Breakfast=Tasteful Hospitality, Νοέμβριος 2021, Διοργάνωση Chef Stories
8 εκδηλώσεις • 400 επισκέπτες • 20 εδέσματα • 18 παραγωγοί-χορηγοί Στηρίζοντας την επανεκκίνηση της αγοράς, η διοίκηση της Tif Helexpo διοργάνωσε την 36η έκθεση Hotelia 2021, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας της οποίας ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά το Chef Stories. Με το γενικότερο τίτλο All About Gastronomy, […]
EURICE Festival @ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση Chef Stories
To Chef Stories ανέλαβε και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στους χώρους της 85ης ΔΕΘ, το Φεστιβάλ Ρυζιού “EURICE FESTIVAL“, μια δράση που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», ανάδοχοι της οποίας είναι η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με […]
Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση: Chef Stories
Το Chef Stories ανέλαβε μετά από Διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τη διοργάνωση της εκδήλωσης Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Pomegranate, στη Νέα Ποτίδαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους και με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, βραβεύτηκαν 21 επιχειρήσεις της Χαλκιδικής από […]
1ο Taste Halkidiki Festival, Νέα Φώκαια, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση: Chef Stories
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής Στο χώρο των 800τ.μ. της κεντρικής πλατείας της Νέας Φώκαιας στήθηκαν ειδικές τέντες όπου οι τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, ρίγανης από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον […]
Taste Halkidiki Fam Trip, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση: Chef Stories
Στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki και προκειμένου να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, το Chef Stories σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσαν, ένα 4ημερο ταξίδι γνωριμίας & φιλοξενίας Fam Trip, στο οποίοι συμμετείχαν εκπρόσωποι του τύπου- opinion leaders από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Η επιτυχία κατά γενική ομολογία ήταν τεράστια. […]
Taste Halkidiki, Μάιος 2021, Chef Stories
H εταιρεία Chef stories ανέλαβε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, που προκήρυξε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, πρόγραμμα δράσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», που στόχο έχουν να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής. Με πολύ κέφι, αλλά και αίσθημα ευθύνης, το Chef stories διέκρινε μια μεγάλη ευκαιρία στη δράση αυτή, για ουσιαστικές […]
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ρυζιού (EUrice), Οκτώβριος 2020
Είναι τιμή μας να είμαστε ένας από τους συνεργάτες του προγράμματος προώθησης του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Ρυζιού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUrice.
Gourmet Exhibition Awards 2021: Tasting and awarding great Greek products
Honoured and happy to be one of the judges in the Gourmet Exhibition’s Specialist Awards, a contest of quality for Greek standardized products held in Greece. The main goal of the Specialist Awards is to promote the choicest Greek products and the Greek brand name. We were introduced to innovative, vegan, plant – based, inflused, free […]
Municipality of Thessaloniki webinar: Future of Greek Gastronomy
Proud to have been one of the speakers in the online meeting organised by the Tourism department of the Municipality of Thessaloniki, in February 2021. The webinar was held under the auspices of the Ministry of Tourism The relevant video : https://www.youtube.com/watch?v=eW-ZwxoQWuw&t=4865s
Gastronomy articles : Positive life
We published two articles in the great new positivelife.gr blog, created by Chistina Tzelepoglou, with news, ideas, tips, trends and interviews about lifestyle, fashion, food, leisure, travel and well- being A) Ten major global trends in Gastronomy, that we must know of in Greece B) Private cheffing, how Covid-19 has changed the scene
Food Stories, Gastronomic Trip Xanthi – Women’s power
Genisea Association Great women united in 1999 to rejuvenate the production of traditional petimezi. And they have succeeded!
Food Stories, Gastronomic Trip : Xanthi – Apostolos Papadopoulos Meat Company
“The city with a thousand colors” September in Xanthi, this special city of Thrace, were civilizations and eras meet. A city full of surprises! A three days trip to the city with a thousand colors but also the nearby area, visiting local producers, wineries and wandering around down town on the picturesque lanes, the Saturday […]
Gastronomic Trip: Wine & Olive oil venues
During our visit in Eastern Macedonia and Thrace we had the opportunity to visit Agriston olive oil producers in Kavala, who were in the process of introducing a new brand Eion. Agriston has achieved to be in the final list in the competition of Mario Salinas. Congratulations Chrisafidis Vaggelis & Odysseas Ellion for your work! […]
Food Stories-Gastronomic Trip: Thessaloniki’s Surroundings
Close to the Thessaloniki one can visit award wining wineries (Ktima Gerovasiliou) of great beauty, innovating families creating Greek spirits (Dorodouli distillery) with a twist and gardens with ancient olive trees
Gastronomic lessons: The art of leaven
Bread lessons by the best : thank you Aglaia Kremezi & Ianthi Michalaki at Estrella Workshop.
Food Stories-Gastronomic Trip: Drama
Visiting Drama, a historic town in Northern Greece, in Region of Eastern Macedonia and Thrace, with 7 wineries and many more to see.
Thessaloniki Food Stories Trip: Philoxenia Exhibition Hosted Buyers guests 2020
We are delighted to have introduced our town to Philoxenia Exhibition (by Tif Helexpo) and TCB guests in November 2019.
84η ΔΕΘ : Μία πολύχρωμη επίσκεψη
Η φετινή ΔΕΘ 2019, μία ακόμα διοργάνωση της TIF – Helexpo στη Θεσσαλονίκη, τα είχε όλα, χρώμα Ινδίας, συνεργάτες και φίλους, ενδιαφέρουσες ομιλίες και αξιόλογους παραγωγούς.
Τα Chef stories chutneys στο Rosé Grand Tasting @Thessaloniki
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 εκατοντάδες επισκέπτες -επαγγελματίες και καταναλωτές- παρευρέθηκαν στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, τη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας πως το ροζέ κρασί είναι μία σημαντική τάση και στον χώρο του ελληνικού κρασιού. Τα Chef stories chutneys συμμετείχαν στην εκδήλωση ως […]
Thessaloniki Food Basket 2019, TIF Helexpo, 4/3/2019
Η παρουσίαση του Thessaloniki Food Basket 2019 έγινε σε ειδική εκδήλωση την τελευταία ημέρα της Detrop Oenos 2019, στο Περίπτερο 13 της Helexpo και διοργανώθηκε από τη Chef Stories σε συνεργασία με το Thessaloniki Food Festival και την αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι τρείς νέοι chef ambassadors για το 2019 παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, […]
28η Detrop-Oenos 2019, “Tastes’ Discovery Zone”, 2-4/3/2019, Θεσσαλονίκη – Διοργάνωση:Chef Stories
Για μια ακόμη χρονιά, η Chef Stories διοργάνωσε τις παράλληλες εκδηλώσεις της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης έκθεσης τροφίμου, της 28ης Detrop και της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Οίνου Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2019 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα, ανθρώπους, εταιρείες, ιστορίες, μα πάνω από […]
H Chef Stories διοργανώνει τα Masterclasses στην 6η EXPOTROF, 1-4/2/2019
Η έκθεση που καταφέρνει να συγκεντρώσει τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Πλήρως ανανεωμένη, συγκέντρωσε περισσότερους από 300 παραγωγούς, 2.000 προϊόντα και προσέλκυσε 60.000 και πλέον επισκέπτες σε μόλις 4 ημέρες! Η Chef Stories ήταν ο εμπνευστής και […]
34η Hotelia, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2018 “All about Gastronomy” Διοργάνωση : Chef Stories
H Chef Stories ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων της 34ης Hotelia “All about Gastronomy”. Η γαστρονομία και η φιλοξενία είναι πιο αλληλένδετες από ποτέ και το φαγητό και το ποτό, είναι ο λόγος που κάποιος ταξιδεύει και όχι απλά ένα μέρος της εμπειρίας. Βασικό κίνητρο των επισκεπτών είναι το πάθος […]
Thessaloniki Food Basket, CTC Aθήνα, 14/10/2018
Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 14 Οκτωβρίου, η παρουσίαση του θεσμού που έχει καθιερώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, Thessaloniki Food Festival 2018. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε από τη Chef Stories σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα γαστρονομικό δείπνο για το δημοσιογραφικό κοινό της γεύσης. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 14 […]
Paris & Sial 2018 : enternaiment and gastronomic experiences
So delighted to have visited beautiful Paris and exceptional exhibitional Sial in 2018.
Thessaloniki Food Basket 2018, TIF HELEXPO, 26/2/2018
H Chef Stories ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του Thessaloniki Food Basket 2018, μια εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πρώτη παρουσίαση του οποίου έγινε στους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων Food Bars της Detrop 2018, σε δημοσιογράφους, επαγγελματίες της εστίασης, φορείς του τουρισμού, κ.α. To Thessaloniki Food Basket, έχει καθιερωθεί ως θεσμός που ενισχύει και προβάλει την εικόνα της Θεσσαλονίκης ως σημαντικού […]
Detrop Boutique 2018, The Pairing Experience, Διοργάνωση: Chef Stories, 24-26/2/2018
H Chef Stories σε συνεργασία με τη Detrop, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και γαστρονομίας στην Ελλάδα, διοργάνωσε τη Detrop Boutique 2018. H Detrop Boutique 2018 : The pairing Experience ήταν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που στόχο είχαν να συνδέσουν το χώρο, το χρόνο, τον τόπο με τις συνήθειες των γεύσεων, των υλικών, […]
33η Hotelia, Νοέμβριος 2017, Θεσσαλονίκη ALL ABOUT GASTRONOMY, Διοργάνωση: Chef Stories
Η έκθεση Hotelia, μια επιχειρηματικά προσανατολισμένη έκθεση, θεσμός για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και διεθνώς, πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μαζί με τη διεθνή τουριστική έκθεση Philoxenia. Με 680 εκθέτες, 20.830 μοναδικούς επισκέπτες επαγγελματίες, φέρνει ό,τι πιο νέο στους κλάδους των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης. Το ALL […]
Thessaloniki Food Basket 2017, Aθήνα, Οκτώβριος 2017
To 2017 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival το Thessaloniki Food Basket. To καλάθι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα νέο θεσμό. Πρόκειται για μια συλλογή από προϊόντα υψηλής γαστρονομίας παραγωγών της Θεσσαλονίκης που στόχος είναι να συστηθούν στο κοινό της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το Food Basket εκπροσωπεί τη γαστρονομική ταυτότητα […]
Το chefstories στο Γαστρονόμο
Το παντζάρι με κουρκουμά και κάρυ, το νεώτερο προϊόν από τη σειρά των τσάτνεϋς Chefstories, είναι στις προτάσεις του πιο καταξιωμένου περιοδικού μαγειρικής του Δεκεμβριάτικου Γαστρονόμου της Καθημερινής.
Γιορτή γεύσης, Τεχνόπολις Γκάζι, Αθήνα, 5-7/5/2017
To Chefstories συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2017», στο οποίο συμμετέχουν πολλά και γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Παραγωγών που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του «Αθηνόραμα Umami», η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκε […]
2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition, Lab’attoir, Θεσσαλονίκη, 5-7/5/2017
Το Chefstories συμμετείχε με τις δημιουργίες του, στην 2η Gourmet Exhibition, μία συλλογή εδεσμάτων, γεύσεων, επαγγελματιών του κλάδου, με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, σεμινάρια ελαιολάδου & ομιλίες, που βάζουν ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση της έκθεσης & της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.
26η Detrop – Oenos, Θεσσαλονίκη, 3-6/3/2017
H Chef stories με τα jams & chutneys, συμμετείχε στην μεγάλη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop-Oenos που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου του 2017. Πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα Chef stories jams & chutneys.
10, 11, 12/06/2016 Chefstories στην πραγματική γιορτή της γεύσης
10, 11, 12/06/2016 Chefstories στην πραγματική γιορτή της γεύσης : Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Αθηνόραμα στον μοναδικό χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ – TECHNOPOLIS GKAZI και την εξαιρετική διοργάνωση του Αθηνοράματος
1st Gourmet Olive Exhibition & delicacies 20-22/05/2016
Συμμετοχή μας στην 1η έκθεση προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο των παλαιών σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, LAB’ATTOIR. www.gourmetoliveexhibition.com
Πρώτο Θέμα της Κυριακής 15/11/2015
Παρουσίαση της δικής μας chefstories και των δημιουργών της! από τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα στις 15/11/2015 και στην ιστοσελίδα newmoney.gr
La mam art 17-21/12/2015
Οι εκδηλώσεις της χρονιάς έκλεισαν με τη γιορτή της δημιουργίας και της γυναικείας καλλιτεχνικής έκφρασης σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Trip2taste Wine and Food pairing 11/11/2015
Στο κτήμα Κυρ-Γιάννη παντρέψαμε πολύ αρμονικά με την έμπνευση και επίβλεψη της εταιρίας Trip2taste 6 επιλεγμένα κρασιά Κυρ-γιάννη με επιλεγμένα τυριά της εταiρίας Ορίζοντες και τα δικά μας chutneys σε μία ιδιαίτερα πετυχημένη γευστική δοκιμή στις εγκαταστάσεις του κτήματος Κυρ-Γιάννη.
Anuga 2015 10-14/10/2015
Εκπροσώπηση των προϊόντων μας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στην Κολωνία. Πήραν το βάπτισμα του εξωτερικού τα chutneys μας! Anuga
Γιορτή Γεύσης
Συμμετοχή στην γαστρονομική γιορτή Ελλάδα γιορτή γεύσεις Μάιος 2015, που διοργάνωσε για 5η φορά το Αθηνόραμα στη Τεχνόπολη στο Γκάζι με μεγάλη συμμετοχή παραγωγών και πολύ και ενημερωμένο κοινό!.
Περιοδικό Οινοχόος, Απρίλιος 2015
Οινοχόος περιοδικό της Κυριακάτικης Καθημερινής, Απρίλιος 2015
DAILY SECRET – Το μυστικό 617
Είμαστε το μυστικό 617… της Θεσσαλονικιώτικης έκδοσης του άκρως ενδιαφέροντος site DAILY SECRET
Περιοδικό Γαστρονόμος (Τεύχος Δεκεμβρίου 2014)
Γαστρονομική πρόταση με τη Μαρμελάδα Chefstories Αχλάδι με καρπούς Βανίλιας του περιοδικού Γαστρονόμος, τεύχος Δεκεμβρίου 2014
ΒΗΜΑGourmet 28/9/2014 “Εδώ Θεσσαλονίκη : Με το δάχτυλο στο βάζο”
Βημαgourmet 28/9/2014 “Εδώ Θεσσαλονίκη : Μετο δάχτυλο στο βάζο”, άρθρο της Αλεξάνδρας Ανθίδου για τα προϊόντα μας.
Δημοσίευση στο popaganda.gr – Οι γκουρμέ μαρμελάδες μιας διαφημίστριας και μιας βιολόγου
Η Σύλβια και η Ελένη Κουμεντάκη παρασκευάζουν από gourmet finger food μέχρι νόστιμο φαγητό που θυμίζει σπιτικό φαγητό. Αδερφές με έδρα τη Θεσσαλονίκη, άφησαν τις καριέρες τους στον χώρο της διαφήμισης και της βιολογίας αντίστοιχα για να δημιουργήσουν το 2007 αρχικά ένα catering που θα κάλυπτε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις και θα πρόσφερε μενού ανάλογα με […]
Δημοσίευση στο iefimerida.gr – Το success story μιας διαφημίστριας και μιας βιολόγου
Η Σύλβια και η Ελένη Κουμεντάκη παρασκευάζουν από gourmet finger food μέχρι νόστιμα προϊόντα που θυμίζουν σπιτικό φαγητό. Αδερφές με έδρα τη Θεσσαλονίκη, άφησαν τις καριέρες τους στον χώρο της διαφήμισης και της βιολογίας αντίστοιχα για να δημιουργήσουν το 2007 αρχικά ένα catering που θα κάλυπτε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις και θα πρόσφερε μενού ανάλογα […]
Αθηνόραμα 8-11/05/2014 Αθήνα
Συμμετοχή σε έκθεση : Ελλάδα Γιορτή Γεύσης Αθηνόραμα 8-11/05/2014 Αθήνα.
Agora fine foods 4/4/2014, Θεσσαλονίκη
Παρουσίαση στο θεματικό κατάστημα agora fine foods 4/4/2014, Θεσσαλονίκη.