Iερισσιώτικη καλοκαιρινή ιστορία, Ιερισσός 23/5/2022
Το Chef Stories εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ειδικότερα το Taste Halkidiki στις δράσεις του KOUZINA 2022.
Στα περίφημα καρνάγια της Ιερισσού, ανάμεσα στα σκαριά, τους μάστορες και τους καπεταναίους, στρώθηκε ένα καλοκαιρινό τραπέζι με τοπικές λιχουδιές που ετοίμασαν οι γυναίκες για τις φιλοξενούμενες Δανές δημοσιογράφους. Παστό ορκύνι, κατσικίσιο τυρί από το τοπικό τυκροκομείο του Σταθώρη, μέλι από τους μελισσοκόμους τρίτης γενιάς Άθως γης, για σαλάτα κρίταμα, γυαλιστερές από την Κομίτσα, τσίπουρο τοπικό με γλυκάνισο, το μέλωμα της άγριας αγγινάρας να μαγειρεύεται με αρνάκι τρυφερό, κρασάτο χταπόδι της Κλεοπάτρας, κολοκυθόπιτα της Μελαχροινής, γεμιστοί κολοκυθοανθοί, τοπική γευστική μπίρα Seven Seals και κρασί από το τοπικό οινοποιείο Domaine Agrovision. Μύδια Ολυμπιάδες κι ένα μοναδικό πιάτο με άγρια χόρτα, μυρωδάτο λουκάνικο με πορτοκάλι του Καραβασίλη και τριφτή ντομάτα κι αυγό.
Το κλείσιμο από αυτό το μοναδικό τσιμπούσι μπροστά στη θάλασσα με θέα τον Άθωνα έγινε με το τραγανό και γευστικό γλυκό συκαλάκι. Παρούσα στις μαγειρικές και στο τραπέζι η βραβευμένη και αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου. Παρόν και το Taste Halkidiki, το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που στόχο έχει να προωθήσει τη γαστρονομία της Χαλκιδικής μέσα από το μοναδικά, αγνά προϊόντα και τους ανθρώπους πίσω από αυτά.