1ο Taste Halkidiki Festival, Νέα Φώκαια, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση: Chef Stories

1ο Taste Halkidiki Festival, Νέα Φώκαια, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση: Chef Stories

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 1o TASTE HALKIDIKI FESTIVAL την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στη Νέα Φώκαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Στο χώρο των 800τ.μ. της κεντρικής πλατείας της Νέας Φώκαιας στήθηκαν ειδικές τέντες όπου οι τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, ρίγανης από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, οι σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Οι μαγειρικές παρουσιάστηκαν από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη της εταιρίας Geogastronomy.  Τα πιάτα του Φεστιβάλ ήταν:

Συρτά ζυμαρικά από την παραδοσιακή μαγείρισσα Δέσποινα Ρήγα
Ξιφίας μαρινάτος με ζελέ μπουγιαμπέσα από τον σεφ Δημήτρη Μελισσόπουλο του εστιατορίου Μασσαλία
Ψάρι σε αγειορίτικο ταβά με φασολάκια, από τον σεφ Αστέρη Σουσούρα του εστιατορίου Τριζόνι
Πασχαλιάτικο αρνάκι με ριζότο, από τον σεφ Χρήστος Αγγούσης του The old Remezzo
Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πλιγούρι & Παραδοσιακό Ρυζόγαλο γαρνιρισμένο με μέλι από τον τοπικό μάγειρα Γιώργο Πανταζή

 

Οι επισκέπτες εκτός από την απόλαυση των εδεσμάτων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα εδέσματα και να ψηφίσουν το καλύτερο πιάτο. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η σχολή Millenium, σπουδαστές της οποίας από τα Τμήματα Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων, που μαζί με τις ακούραστες εθελόντριες της Κοινότητας Ν. Φώκαιας συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση.

Την εκδήλωση, οικοδεσπότες της οποίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κουφίδης και άλλα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος ΠΟΞ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, η Αναστασία Χαλκιά, Δήμαρχος Κασσάνδρας και πλήθος κόσμου.