Για μια ακόμη χρονιά, η Chef Stories διοργάνωσε τις παράλληλες εκδηλώσεις της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρισμένης έκθεσης τροφίμου, της 28ης Detrop και της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Οίνου Oenos στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2019 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα, ανθρώπους, εταιρείες, ιστορίες, μα πάνω από όλα γεύσεις.
Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των περιπτέρων 13, 15 και στο χώρο της Oenos, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με τον γενικό τίτλο Tastes’ Discovery Zone διεξάγονταν οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης, με την οργάνωση και επιμέλεια της Chef Stories. Μέσα από τρεις θεματικές ενότητες & εκδηλώσεις ανακαλύψαμε και αποκαλύψαμε όλες τις σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία μέσα από τα μοναδικά προϊόντα των εκθετών της Detrop – Oenos 2019.
Στο Περίπτερο 13, στο Tastes’ Discovery Area, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να γευτεί προϊόντα των εκθετών μέσα από τις ευφάνταστες και δημιουργικές παρασκευές των chef μας. Με έμφαση στην τοπικότητα, την καινοτομία, τις ιδιαίτερες χρήσεις, τις δημιουργικές εφαρμογές, μέσα από έξη επιμέρους θεματικές ενότητες– food stations, προβλήθηκαν και αναδείχθηκαν με μοναδικό τρόπο τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα των εκθετών.
Στο Περίπτερο 15, στο χώρο των Τastes’ Discovery Workshops πραγματοποιούνταν και τις τρεις ημέρες της έκθεσης, θεματικά έκθεσης, workshops από καταξιωμένους ειδικούς και εξειδικευμένους γευσιγνώστες, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες των βοτάνων και αρωματικών φυτών, του καφέ, του ελαιολάδου και της μπίρας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία με blind & non blind tastings να εντρυφήσουν και να γνωρίσουν κάθε λεπτομέρεια της γεύσης και των αρωμάτων, των διαφόρων ποικιλιών και ειδών του κάθε προϊόντος.
Τέλος, στο χώρο της Oenos, στο Συνεδριακό Κέντρο “I. Βελλίδης“ στο Wine Pairing Discovery Zone δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος οινογνωσίας, όπου παρουσιάζονταν από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, ο ιδανικός συνδυασμός επιλεγμένων ετικετών από παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων, με το κατάλληλο τυροκομικό προϊόν εκθετών της Detrop, αναδεικνύοντας έτσι την αξία του pairing χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα και άλλα προϊόντα εκθετών, όπως αλείμματα, ελιές, τουρσιά, μανιτάρια, ξύδι, κρέμες, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κα.