To 2017 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival το Thessaloniki Food Basket. To καλάθι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα νέο θεσμό. Πρόκειται για μια συλλογή από προϊόντα υψηλής γαστρονομίας παραγωγών της Θεσσαλονίκης που στόχος είναι να συστηθούν στο κοινό της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το Food Basket εκπροσωπεί τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης ενώ μέσα από τον θεσμό των Chef Αmbassadors δημιουργούνται κάθε χρόνο μια σειρά από εμπνευσμένες συνταγές με τα προϊόντα του καλαθιού.
Η Chef Stories παρουσίασε για πρώτη φορά στην Αθήνα το καλάθι του 2017, στο 48 Urban Garden στην Πλατεία Κοτζιά, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από το χώρο της γαστρονομίας και των μέσων.
Η Chef Ambassador Ιωάννα Θεωδορακάκη του Duck Private Chefing επέλεξε να δημιουργήσει ραγού αρνιού, ο Νίκος Τζούμας του Anassa, Μιλφέιγ Λαχανικών και ο Ανδρέας Κλαυδιανός του Local Χοιρινή πορκέτα.
Το Thessaloniki Food Basket 2017 στην Αθήνα περιείχε:
Αμβροσιάδης, Βιομηχανία πουλερικών
Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας: Αμπελόφυλλα & Ντολμαδάκια
Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ.Αντώνιος, Ζυμαρικά, Μαρμελάδες, Ποντιακά προϊόντα: Τραχανάς
Κουκουμεριά Αρτοποιία: κουλούρι Θεσσαλονίκης
ΜΑΚΒΕΛ Ζυμαρικά: κριθαράκι
ΜΕΒΓΑΛ Γαλακτοβιομηχανία
Οικογένεια Μπέκα, Γαλακτοκομικά προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα : Βουβαλίσια φέτα, γιαούρτι και γάλα
Συνεταιρισμός Χαλάστρας Α’: Ρύζι Χαλάστρας
Agora Προϊόντα λαδιού: Ελιές / Λάδι
Chef Stories Jams & Chutneys: Chutney Ντομάτα με θυμάρι & Παντζάρι με κουρκουμά και κάρυ
Galaxy: Ξύδι και κρέμες βαλσαμικού
Voras Flavors, Αλείμματα ψητής πιπεριάς, Σάλτσες: Άλειμμα κόκκινης πιπεριάς με βασιλικό
Plaisir, Ζαχαροπλαστείο – Patisserie :σοκολατάκια
Μπαμπατζιμόπουλος, Κρασί και αποστάγματα
Γεροβασιλείου, Κρασί
Κεχρή, Ρετσίνα