Eurice Seminars 2023, Διοργάνωση: Chef Stories

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος  EURICE Sustainable Rice, που έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώνει η εταιρεία μας πραγματοποιούμε συστηματικά σεμινάρια σε Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ για τους σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Η υποδοχή από τις διευθύνσεις, τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές των σχολών είναι συγκινητική και ενδεικτική της σπουδαιότητας αυτών των σεμιναρίων σε ένα κοινό, που εν μέρει θα καθορίσει τη γαστρονομία του αύριο. Στα σεμινάρια αυτά τους ενημερώνουμε για το ελληνικό μεσόσπερμο ρύζι μας, που βρίσκεται στην κυριολεξία δίπλα μας, στη Χαλάστρα και πέρα από ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία και μοναδική γεύση, αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό της τοπικής οικονομίας και οικολογικής ισορροπίας των περιοχών, όπου καλλιεργείται.

Πέρα από τις σχολές πραγματοποιούμε σε πολλές επίσης πόλεις της Ελλάδας, εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα, γαστρονομικά σεμινάρια σε εστιατόρια, όπου η chef ambassador του προγράμματος Ντίνα Νικολάοι, αλλά και άλλες σεφ, μαγειρεύουν συνταγές με ρύζι και οι προσκεκλημένοι μας, επιχειρηματίες της εστίασης, σεφ, δημοσιογράφοι δοκιμάζουν τα υπέροχα πιάτα και ενημερώνονται για τη βιώσιμη καλλιέργεια του ρυζιού στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα EURICE υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, η οποία μας έχει αναθέσει την διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοναδικό μας ελληνικό, ευρωπαϊκό, μεσόσπερμο ρύζι θα βρείτε εδώ:
https://sustainablerice.eu/