Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σεπτέμβριος 2024, Διοργάνωση: Chef Stories

Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024, Επιμελητήριο Χαλκιδικής, Σεπτέμβριος 2024, Διοργάνωση: Chef Stories

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση θεσμός, τα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024”, που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  (www.epihal.gr), την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Pomegranate, στη Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδικής. 

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, δεν αφορούσαν μόνο σε επιχειρηματικές επιτυχίες, που αποτυπώνονται με νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα, αλλά σε αξίες και νοοτροπίες που διαμορφώνουν την εταιρική κουλτούρα.  Η φετινή βράβευση περιλάμβανε επιχειρήσεις από όλους τους τομείς τους Επιμελητηρίου, που αξιολογήθηκαν για στοιχεία όπως η στήριξη της τοπικής αλυσίδας, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, η κοινωνική ανταπόκριση, η καινοτομία, η εξωστρέφεια.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ήταν:

OLIVELLAS AE., Επεξεργασία και Μεταποίηση Βρώσιμης Ελιάς

ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ, Επεξεργασία Ελιάς

MARINA FISH, Εστιατόριο

ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ, Εστιατόριο

CAVO DELEA VILLAS & SUITS, Κατάλυμα

ΒΙΡΑΓΓΑΣ, Παραδοσιακό Ξενοδοχείο

ΤΥΡΟΒΟΥΖΗΣ, Έπιπλα

ΜΕΛΟΙΔΑ, Προϊόντα Μέλισσας – Λιανικές πωλήσεις

TSERKEZIDIS RECYCLE, Μονάδα Ανακύκλωσης

KARLAS ART WORLD, Είδη Ζωγραφικής & Χόμπυ, Καλλιτεχνικές Σχολές

Τα αποτελέσματα των εταιρειών, που βραβεύτηκαν, προέκυψαν μετά από τη συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, την οποία είχε αναλάβει αρμόδια διεπιστημονική και διαπενεπιστημιακή επιτροπή, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονία και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Φέτος για πρώτη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εγκαινίασε το θεσμό των υποστηρικτών απονέμοντας τιμητική διάκριση σε 30 επιχειρήσεις από τον αγροδιατροφικό τομέα, που σταθερά συμμετέχουν στις δράσεις του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης στην εναρκτήρια ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό, δεδομένου ότι η θητεία της παρούσας Διοίκησης οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, αναφέρθηκε στις πολλές και σημαντικές δράσεις, που έχει υλοποιήσει, έχοντας πάντα ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την εξωστρέφεια, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο περιβάλλον για αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Στη δεξίωση, που ακολούθησε στους χώρους του ξενοδοχείου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά εδέσματα και κρασιά, που περιλάμβανε το ειδικά σχεδιασμένο μενού από την ομάδα των chef του ξενοδοχείου, όπου αναδείχτηκαν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, χορηγία 39 δυναμικών παραγωγών της Χαλκιδικής και σταθερών υποστηρικτών των δράσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Τη διοργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είχε η εταιρεία Chef Stories (www.chefstories.gr).