Detrop Boutique 2022, Greek Bites, Απρίλιος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories
16 εκδηλώσεις – 700 επισκέπτες – 80 παραγωγοί
To Chef Stories σε συνεργασία με τη Διοίκηση της TIF Helexpo, διοργάνωσε με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά, τις παράλληλες εκδηλώσεις Greek Bites και Cheese & Wine στο πλαίσιο της 30ης Detrop Βoutique 2022.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου 13 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα , να ξεναγηθούν σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων και συνδυασμών, αλλά και να ακούσουν τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω από τα προϊόντα. Τα ιδιαίτερα menu συνοδεύτηκαν από ροφήματα φτιαγμένα από ελληνικά βότανα, από μπύρα και τσίπουρο, από εκλεκτές ποικιλίες.
Το ελληνικό ελαιόλαδο, το μέλι, αρτύματα, βότανα, αλλαντικά, τυριά, αλλά και μπύρες, αποστάγματα και κρασιά, δημιούργησαν ένα μοναδικό σύνολο γεύσεων και αρωμάτων για τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στις προετοιμασίες στην κουζίνα συμμετείχαν οι σπουδαστές των Δημόσιων Σχολών τουριστικής εκπαίδευσης του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του δημιουργικού μας σεφ Γιώργου Ψύλλου.
Στο Περίπτερο 12 φιλοξενήθηκε η εκδήλωση Cheese & Wine δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, τα οποία συνδυάστηκαν με ιδιαίτερα τυριά και άλλα συνοδευτικά.
Τα ελληνικά προϊόντα ενθουσίασαν τους επισκέπτες και απέδειξαν για μια ακόμη φορά την υψηλή ποιότητα τους και τη συνεισφορά τους στο μεγάλο κεφάλαιο της αναπτυσσόμενης ελληνικής γαστρονομίας.