EURICE Festival @ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2021, Διοργάνωση Chef Stories

To Chef Stories ανέλαβε και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στους χώρους της 85ης ΔΕΘ, το Φεστιβάλ Ρυζιού “EURICE FESTIVAL“, μια δράση που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», ανάδοχοι της οποίας είναι η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia.  Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον  αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας ρυζιού, την ασφάλεια και την ποιότητα του ελληνικού ρυζιού, αλλά και να γευτούν μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. 

Στο  Φεστιβάλ συμμετείχαν πολλοί καταξιωμένοι Chef γνωστών εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρουσίασαν τις δημιουργικές συνταγές τους με ρύζι.  Τα ιδιαίτερα πιάτα με  ρύζι ήταν :

“Λαχανοντολάμδες με θαλασσινά” από την Head Chef του ΜΑΙΑΜΙ, Σοφία Τεφτσή
“Τσουκνιδόρυζο με σος γιαούρτι, γραβιέρα & αυγό μάτι” από τον Chef-Patron του Ακαδημία, Κώστα Μάρκου
“Τηγανητό φύλλο από ρύζι Καρολίνα  με ταρτάρ τόνου, μήλο, φύκια και κρέμα μαύρου σκόρδου” από τον Head Chef του THRIA, Δημήτρη Τασιούλα
“Ριζότο με γεύση γεμιστά” από τον Chef του Βαρύ Πεπόνι, Μιχάλη Αδαμίδη
“Το πιλάφι του Κρητικού γάμου” από τον Κρητικό Chef-Patron των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια, Μανώλη Παπουτσάκη
“Ρεβυθόρυζο με ταχίνι, πολίτικο σουτζούκι και καπνιστή μελιτζάνα” από τον Chef του Extravaganza, Αντώνη Μουστάκη
“Ατζέμ Πιλάφι” από τον Chef του UMA, Ανδρέα Κλαυδιανό
“Κεφτεδάκι ρυζιού με γεύση σπανακόρυζο, σος κατίκι & γαρίδα τεμπούρα”από τον Chef του Γλυκάνισου, Δημήτρη Αγόρατζη   

]Η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα, Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evan στο Παρίσι, Ντίνα Νικολάου επέλεξε να δημιουργήσει “Κροκέτες με ρύζι  “γεμιστά“”,  ενώ το γλυκό της “Ρυζόγαλο με κόκκινα φρούτα” ενθουσίασε τους επισκέπτες. 

Για το Φεστιβάλ ρυζιού ήρθαν ειδικά από την Ισπανία ο Santos Ruiz Alvarez, από το Regulatory Council Denomination of Origin Rice de Valencia και ο Ισπανός Chef Ambassador Vicente Rioja Pastor, που μαγείρεψε την αυθεντική “Paella” της Βαλένθια.   

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Κωστής Ζαφειράκης.  Στο διήμερο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν πολύς κόσμος, αλλά και εκπρόσωποι της ΕΑΣΘ, των Α’ και Β’ Συνεταιρισμών Χαλάστρας, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη βιώσιμη πτυχή της καλλιέργειας του ρυζιού, αλλά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ασφάλεια του ελληνικού ρυζιού.