EURICE Masterclass, Φεβρουάριος 2024.

EURICE Masterclass, Φεβρουάριος 2024.

ΕστιατόριοΑκαδημία Art Restaurant”

Θεσσαλονίκη, 19 Φεβρουαρίου 2024

Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» διοργανώθηκε ένα Masterclass στη Θεσσαλονίκη, για τη διοίκηση και τους επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης, αλλά και εκπροσώπους φορέων και μέσων, που στήριξαν τα τελευταία χρόνια τις δράσεις του προγράμματος στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το εστιατόριο “Ακαδημία Art Restaurant” υποδέχθηκε τους καλεσμένους και την Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του, ειδικά διαμορφωμένο για το Masterclass.

H Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, παρασκεύασε ζωντανά 3 πρωτότυπες και ιδιαίτερα δημιουργικές συνταγές, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι. 

  • Ρυζόπιτα με κιμά μανιταριών
  • Πιλάφι με κοτόπουλο curry
  • Γαλατόπιτα μπακλαβάς

Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν ακόμη, για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία  και ασφαλές, αφού καλλιεργείται, τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

Οι παριστάμενοι λόγω της ιδιότητας τους έγιναν γρήγορα μια παρέα, συζήτησαν τη δυναμική της αξιοποίησης μοναδικών ελληνικών πρώτων υλών, την εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών και γεύτηκαν τις μοναδικά νόστιμες συνταγές.

Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η NOVACERT, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων,  ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει αναθέσει στην εταιρεία Chef Stories.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:
https://www.europeanrice.eu
https://sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
https://www.facebook.com/europeanrice/