Η έκθεση που καταφέρνει να συγκεντρώσει τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Πλήρως ανανεωμένη, συγκέντρωσε περισσότερους από 300 παραγωγούς, 2.000 προϊόντα και προσέλκυσε 60.000 και πλέον επισκέπτες σε μόλις 4 ημέρες!
Η Chef Stories ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής των ΕXPOTROF Masterclasses, μιας ενότητας γευσιγνωσίας και pairing, που εγκαινιάστηκε στην συγκεκριμένη έκθεση. Στόχος ήταν, να αξιοποιηθούν και να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.
Οι παραγωγοί – εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε συνθήκες που να τα αναδεικνύουν και να τα συστήνουν με πρωτότυπο τρόπο στο κοινό.
Οι επισκέπτες από την άλλη, μπορούσαν να απολαύσουν τη γευστική σύνδεση των προτεινόμενων προϊόντων και να εκπαιδευτούν από ειδικούς του χώρου, μέσα από ειδικά sessions γευσιγνωσίας.
Τα Masterclasses χωρίστηκαν σε 4 ενότητες:
- Τυρί & Κρασί
- Αλλαντικά & Μπύρα
- Αλίπαστα, συνοδευτικά , ελιές & Αποστάγματα
- Μέλι & Βότανα
Στα 10 διαφορετικά δίωρα Masterclasses που διοργανώθηκαν ώστε να καλυφθεί όλος ο όγκος των παραγωγών και επισκεπτών που επιθυμούσαν να συμμετέχουν, αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και αναδείχθηκαν οι «ψαγμένοι» συνδυασμοί τους.