8 εκδηλώσεις • 400 επισκέπτες • 20 εδέσματα • 18 παραγωγοί-χορηγοί
Στηρίζοντας την επανεκκίνηση της αγοράς, η διοίκηση της Tif Helexpo διοργάνωσε την 36η έκθεση Hotelia 2021, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας της οποίας ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά το Chef Stories.
Με το γενικότερο τίτλο All About Gastronomy, οι εκδηλώσεις γαστρονομίας ήταν αφιερωμένες στο όπλο και σήμα της ελληνικής φιλοξενίας, το πρωινό. Το θέμα “Greek Breakfast = tasteful hospitality”, παρουσιάστηκε σε 8 εκδηλώσεις όπου οι 400 επισκέπτες μέσα από 20 εδέσματα τα οποία δημιούργησε ο Chef Γιώργο Ψύλλο και η ομάδα του, με εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα 14 βραβευμένων παραγωγών σε ένα μοναδικό dining area.
Παρουσιάστηκαν ακόμη οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, το ενδιαφέρον για τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβάλλουν στη προσωπική φροντίδα, η τοπική ταυτότητα και η διαφάνεια τόσο στον τρόπο παραγωγής όσο και προέλευσης των προϊόντων, η ανάγκη για προσφορά προτάσεων ειδικής διατροφής και plant-based προϊόντων, εναλλακτικές μορφές συσκευασίας και παρουσίασης. Οι παραγωγοί και χορηγοί που για μία ακόμα φορά συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτή και έχουν ενσωματώσει όλες αυτές τις τάσεις ήταν :
Α΄Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας, Ρύζι
Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Αλλαντικά
Βερροιώτης, Παραδοσιακό γιαούρτι
ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, σειρά προϊόντων με μη ζωικά συστατικά
Κτήμα Μοσχούτα, Βιολογικά σύκα και προϊόντα σύκου
Μικρός Καλλιεργητής, Baby greens & microgreens
Σουρωτή, Φυσικό μεταλλικό νερό & με φυσικά αρώματα
Φούρνοι Λεμονή, Ψωμί & αρτοποιήματα
Biscotti Tsoungari, Προϊόντα ζαχαροπλαστικής
Dardouma family, Τραχανάς και ζυμαρικά
Dictamus, Κρητικά Βότανα
Gaia Olives, Ελιές ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και γεμιστές
Melimnos, Μέλι και αλείμματα μελιού με κακάο και φρούτα
Lasitia, Sitia Olive oil, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Costos, Εξοπλισμός μπουφέ
SKG eco, Εξοπλισμός σερβιρίσματος
Παρουσίαση, Ξενοδοχειακός εξοπλισμός
Σιμσιρίκης, Εξοπλισμοί Μαζικής Εστίασης και πλυντηρίων
Σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών από τις σχολές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360º Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στην επιτυχημένη και με νεανικό αέρα διεξαγωγή των εκδηλώσεων.