Hotelia 2022, All about Gastronomy, My Local Greek Choice, Νοέμβριος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories

Hotelia 2022, All about Gastronomy, My Local Greek Choice, Νοέμβριος 2022, Διοργάνωση: Chef Stories

8 εκδηλώσεις – 11 βραβευμένοι παραγωγοί – 400+ επισκέπτες

Για μια ακόμη χρονιά η εταιρεία Chef Stories διοργάνωσε τις εκδηλώσεις γαστρονομίας με τίτλο “My Local Greek Choice” στο πλαίσιο της έκθεσης Hotelia 2022, που έτρεξε παράλληλα με την 37η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη από 18-20 Νοεμβρίου 2022 και σε συνεργασία με τη διοίκηση της TIF HELEXPO και τα στελέχη της Hotelia.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy, αφιερωμένες στη δυναμική των ελληνικών προϊόντων, που ενσωματώνουν τις αξίες της παράδοσης, της αυθεντικότητας, της ποιότητας, της γεύσης  και αποτελούν υπεραξία για την ελληνική φιλοξενία. Το φετινό θέμα “My Local Greek Choice”, παρουσιάστηκε σε 8 εκδηλώσεις και 400 επισκέπτες, μέσα από 16 εδέσματα από τον Chef Γιώργο Ψύλλο και την ομάδα του, με εξαιρετικά προϊόντα 11 βραβευμένων παραγωγών σε μια μοναδική dining area.

Παρουσιάστηκαν οι παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως το ενδιαφέρον για τροφές, υψηλής διατροφικής αξίας, που συμβάλλουν στην καλή υγεία, με τοπική ταυτότητα, διαφάνεια στον τρόπο παραγωγής,  που εφαρμόζονται κανόνες βιωσιμότητας, αλλά και ταυτόχρονα, που καλύπτουν ανάγκες ειδικής διατροφής.

Οι παραγωγοί και χορηγοί, που για μία ακόμα φορά συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτή και έχουν ενσωματώσει όλες αυτές τις τάσεις ήταν :

Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα, Νύμφη μπίρα & ΙΟΛΗ νερό

Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Αλλαντικά

Βερροιώτης, Παραδοσιακό γιαούρτι

Δέσπω – Σιαμπανόπουλος, τουλουμόσιο τυρί, γιαούρτι

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο

Μέλι Γεωργάκας, μέλι & κρέμα μελιού

Μικρός Καλλιεργητής, Baby greens & microgreens & βρώσιμα λουλούδια

Τα καλά βουνά, λευκό τυρί βουβαλίσιο

Agrotopos, Ρύζι, φακή, πλιγούρι με κινόα, ζυμαρικά

Biscotti Tsoungari, Προϊόντα ζαχαροπλαστικής

Domain Agrovision, Κρασί

Gaia Olives, Ελιές ολόκληρες, εκπυρηνωμένες και γεμιστές

Galaxy, Κρέμα βαλσάμικο, κρέμα λεμόνι, μουστάρδα απαλή

Nature Blessed, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Sknipa, Μπίρα

Trofeas, Vegan κουρού με τυρί, σπανάκι & ολικής με τυρί

Costos, Εξοπλισμός μπουφέ

Bomboneria Farfallina είδη διακόσμησης και στολισμού

SKG eco, Εξοπλισμός σερβιρίσματος

Παπακυριαζής, Μηχανήματα & Εξοπλισμοί Αρτοποιϊων, Ζαχαροπλαστείων, Μονάδων
Εστίασης

Σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών από τις σχολές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στην επιτυχημένη και με νεανικό αέρα διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ειδικό αφιέρωμα σε μια από τις παρουσιάσεις έγινε στην κρητική γαστρονομία με αυθεντικά προϊόντα, αφού τιμώμενος Δήμος της 37ης Philoxenia ήταν το Ηράκλειο Κρήτης.  Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πινελιά ήταν το μαγείρεμα σούπας βελουτέ από πατάτα με ζωμό από άγρια μανιτάρια και τσιγαρισμένο χωριάτικο λουκάνικο Δράμας, από τον χαρισματικό Chef Τζόναθαν Χάρτνετ, μία δράση της  Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.