Hotelia 2023, All About Gastronomy, Local Greek Tastes, Νοέμβριος 2023, Διωργάνωση: Chef Stories.

Hotelia 2023, All About Gastronomy, Local Greek Tastes, Νοέμβριος 2023, Διωργάνωση: Chef Stories.

                                                                                                                                                            8 masterclasses, 17 βραβευμένοι παραγωγοί, 400+ επισκέπτες.

Για μια ακόμη χρονιά η εταιρεία Chef Stories διοργάνωσε τις εκδηλώσεις γαστρονομίας με τίτλο “My Local Greek Taste” στο πλαίσιο της έκθεσης Hotelia 2023, που έτρεξε παράλληλα με την 38η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη από 10-12 Νοεμβρίου 2023 και σε συνεργασία με τη διοίκηση της TIF HELEXPO και τα στελέχη της Hotelia.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία και οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy, με τίτλο “Local Greek Tastes”, αφιερωμένες στην ανάδειξη της τοπικότητας κάθε περιοχής και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας μέσα από τη γαστρονομία. Στην ειδικά διαμορφωμένη dining area στο Περίπτερο 9, διοργανώθηκαν 8 masterclasses, στα οποία οι επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα, που προετοίμασε ο Chef Γιώργος Ψύλλος, με την ομάδα του, αξιοποιώντας τα μοναδικά προϊόντα, των 17 παραγωγών, που συμμετείχαν στο event. 

Οι παραγωγοί και χορηγοί, που για μία ακόμα φορά συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτή και έχουν ενσωματώσει όλες αυτές τις τάσεις ήταν:

Αμβροσιάδης, Κοτόπουλα Ολύμπου

Αμπελόφυλλα Μαριάννας, Ντολμαδάκια, Τσίπουρο, Πίτες

Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Αλλαντικά

Ελληνικός Μόσχος, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής, μοσχάρι

Λεμονής, Προϊόντα άρτου & ζαχαροπλαστικής

Λουξ, Αναψυκτικά

Μικρός Καλλιεργητής, Baby greens, microgreens & βρώσιμα λουλούδια

Σίθων, Mέλι

Τα καλά βουνά, λευκό τυρί βουβαλίσιο

Agrotopos, Ρύζι, φακή, ρεβύθια, κριθαράκι

Asterios, Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο & ελιές Χαλκιδικής

Domaine Agrovision, Κρασί

Forkys Foods, Ζωντανά κατεψυγμένα καβούρια

Galaxy, Κρέμα βαλσάμικο,κρέμα λεμόνι,μουστάρδα απαλή

Mama Irene Pasta,Ζυμαρικά  χωρίς αλάτι

Styliana, Premium Olive Oil” Amazona”,Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Torre, Φυτικές Κρέμες χωρίς ζάχαρη

Costos, Εξοπλισμός μπουφέ

Bomboneria Farfallina, είδη διακόσμησης και στολισμού

SKG eco, Εξοπλισμός σερβιρίσματος

Παπακυριαζής, Μηχανήματα & Εξοπλισμοί Αρτοποιϊων, Ζαχαροπλαστείων, Μονάδων Εστίασης

Σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών από τις σχολές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στην επιτυχημένη και με νεανικό αέρα διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Χορηγός των εκδηλώσεων γαστρονομίας “Local Greek Tastes” ήταν η εταιρεία Torre, η οποία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, πουενσωματώνουν τις παγκόσμιες τάσεις για φυτικά προϊόντα και λιγότερη ζάχαρη.