Masterclass: “Οι Θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας!”. Διοργάνωση: Chef Stories.

Masterclass: “Οι Θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο: Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας!”. Διοργάνωση: Chef Stories.

Μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι, ανακαλύψαμε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Αγοράς Μοδιάνο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης! 

 Το Masterclass «Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας», διοργανώθηκε για τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα και τα οργανωμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Στόχος ήταν να παρουσιαστεί η Αγορά ως πυλώνας τουριστικού ενδιαφέροντος, όσον αφορά στην τοπική γαστρονομία της πόλης, μέσα από μία περιήγηση στα μοναδικά και πολύ αντιπροσωπευτικά προϊόντα και τους ανθρώπους της.

Στον εξώστη της Αγοράς, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο με βάση τις προδιαγραφές του masterclass, συζητήσαμε για την σπουδαιότητα των αμέτρητων γαστρονομικών επιλογών που προσφέρουν οι tenants της Αγοράς Μοδιάνο και ξεκινήσαμε τον γαστρονομικό μας περίπατο, χωρισμένοι σε 2 ομάδες.                    Τα καταστήματα που επισκεφτήκαμε, μας ταξίδεψαν με τις μοναδικές νοστιμιές από όλη την Ελλάδα και μας διηγήθηκαν άγνωστες μέχρι τότε, ιστορίες για τους τρόπους παραγωγής των προϊόντων τους. 

Τα βήματά μας καθοδήγησαν, η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρείας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant.

Η γευστική μας διαδρομή στην Αγορά ήταν: 

Modiano’s Bahar : Ρόφημα Δίκταμο. 

Το Πιροσκί : Πιροσκί με πατάτα, ελιά και πιπεριά Φλωρίνης  

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου : Λαδοτύρι ΠΟΠ.

Τυροκομείο Αρβανίτη : Φέτα ΠΟΠ | Μανούρι ΠΟΠ |  Κυανό τυρί. 

WISE GREECE : Μέλι Πορτοκαλιάς | Θυμαρίσιο Μέλι | Πευκόμελο | Μέλι Κουμαριάς

Chrisopigi Deli : Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας.

Olicatessen : Ελιά Καλαμών ΠΟΠ |  Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής ΠΟΠ | Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ | Δαμασκηνοελιά 

Αυγοπωλείο του Τσακίρη : Ομελέτα με ριγανάτο λουκάνικο από το κρεοπωλείο “ο Μιχάλης”. 

Mr Fish : Τηγανητός Γαύρος 

My Cava : Κρασί Eruption ροζέ ξηρός 100% ξινόμαυρο – Noema Winery.

Kastor Farm : Kεφτέ από Bιολογικά Φασόλια Καστοριάς από τον Chef Jonathan Harnett του Mediterra Deli. 

Meating Place Διδασκάλου “μπιφτέκι του κυρ Γιώργου” με χειροποίητη sauce από πιπεριά Φλωρίνης.

Wild Souls :  Mπουκιές Xαλβά.

Ηλιοτρόπιο : Kαραμελωμένα Aμύγδαλα | Γεμιστούς Βασιλικούς Χουρμάδες με Βούτυρο από Φιστίκι Αιγίνης και Αλάτι. 

Γαλακτοπωλείο Χατζή : Κουρκουμπίνια. 

Θωμάς Καριόκα : Παραδοσιακή Καριόκα Ξάνθης.

Ευχαριστούμε θερμά τους καταστηματάρχες της Αγοράς Μοδιάνο, τους παραγωγούς και τους εμπόρους των προϊόντων για την συμβολή, αλλά και για την παρουσία τους στην εκδήλωση, όπως και όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την ζωηρή συμμετοχή και αλληλεπίδραση! 

 Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories E.E. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – Διοργάνωση Εκδηλώσεων.