Ένα ειδικά σχεδιασμένο ταξίδι γνωριμίας FamTrip για δημοσιογράφους και bloggers, διοργάνωσε το Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Προγράμματος Taste Halkidiki.
Οι φιλοξενούμενοι μοιράστηκαν την εμπειρία της γνωριμίας με την Χαλκιδική της παραγωγής, των προϊόντων, της θερμής φιλοξενίας, της παράδοσης, της μνήμης, των συνταγών και των ανθρώπων που δημιουργούν ζώντας το όνειρό τους.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στις εξής επιχειρήσεις:
- Αμπελόφυλλα της Μαριάννας
- Απολυμένη πέτρα και δοκιμή της μπίρας Valtinger
- Passion Honey “Μελισσοκόμος για μια μέρα”
- Χλιάπας Olives
- Οινομαγειρείο Μαριγούλα, δείπνο με κρασιά Claudia Papayanni και επίσκεψη από το Κτήμα Λειβαδιώτη
- Αρχοντικό Βίραγγας στα Βράσταμα
- Σταθώρης τυροκομική και Seven Seals Brewery
- Domaine Agrovision και γεύμα στο θρόνο του Ξέρξη
- Αρσανάς Νικήτη, δείπνο μαζί με εκπροσώπους του Akrathos Newlands Winery
- Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια
- Κτήμα Κωνσταντάρα με κολατσιό που περιελάμβανε μαύρο χοίρο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μυρτάλη
- Μέλι Γεωργάκας
- Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγιάς
- Φεστιβάλ Σάρτης
- Οργανικός Λαχανόκηπος της Ανθούλας
- Ανθούλα, γεύμα μαζί με εκπροσώπους του Tzikas Family Winery
Το Fam Trip#2 σε αριθμούς:
- 4 ημέρες, 2-5 Ιουνίου 2022
- 19 συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 13 ηλεκτρονικά μέσα, ιστότοπους και blogs, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
- περιήγηση στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
- 7 επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και πώλησης αγροδιατροφικών προϊόντων
- 14 συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων
- συνεντεύξεις, ενημέρωση και δεκάδες γευστικές δοκιμές προϊόντων από τις βασικές κατηγορίες που παράγονται στην Χαλκιδική: ελιά, ελαιόλαδο, μέλι, τυρί, κρασί, μπίρα, προϊόντα αμπελοκαλλιέργειας, αποστάγματα, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, θαλασσινά, πίτες, γλυκίσματα, μανιτάρια, λαχανικά, φρούτα
- 2 πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες: “μελισσοκόμος για μια μέρα” & “κρυμμένος θησαυρός-δοκιμή κρασιού παλαίωσης θαμμένου στον αμπελώνα”
- 2 επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας και ορεινού τουρισμού για γεύμα και κολατσιό
- 4 γεύματα με ειδικά σχεδιασμένα μενού σε διακεκριμένους χώρους εστίασης της Χαλκιδικής
- 2 γεύματα σε χώρους παραγωγής, τα οποία επιμελήθηκαν οι επιχειρήσεις που μας φιλοξένησαν, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες τους
- 1 συνάντηση με τοπικό σύλλογο πολιτισμού και παράδοσης, παρουσίαση και δοκιμή κερασμάτων παρασκευασμένων με παραδοσιακές συνταγές
- 1 επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας
- 1 επίσκεψη στον οργανικό λαχανόκηπο του εστιατορίου η “Πλατεία της Ανθούλας”
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην εκδήλωση μνήμης “100 χρόνια από τον ξεριζωμό”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, στην Σάρτη της Σιθωνίας.