Ένα ειδικά σχεδιασμένο ταξίδι γνωριμίας, FamTrip για εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Chef Stories για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki.
Το ταξίδι σε αριθμούς:
- 3ημέρες, 17-19 Ιουνίου 2022
- 17συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας 14 μέσα μαζικής ενημέρωσης από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική
- 3επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εμπορίας αγροδιατροφικών προϊόντων
- 5συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων
- Συνεντεύξεις, ενημέρωση και δεκάδες γευστικές δοκιμές προϊόντων από τις βασικές κατηγορίες που παράγονται στην Χαλκιδική: ελιά, ελαιόλαδο, κρασί, μπίρα, κρέας, αλλαντικά, ψάρια, μύδια, θαλασσινά, ζυμαρικά, πίτες, γλυκίσματα, λαχανικά, φρούτα
- 5γεύματα με ειδικά σχεδιασμένα μενού σε διακεκριμένους χώρους εστίασης της Χαλκιδικής
- 1συνάντηση με τοπικό σύλλογο πολιτισμού και παράδοσης, παρουσίαση και δοκιμή κερασμάτων παρασκευασμένων με παραδοσιακές συνταγές
- 1επίσκεψη και γευστική δοκιμή των προϊόντων στο Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας
- 1επίσκεψη στο νησί της Αμμουλιανής
- 1εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου