TCB Masterclass, Ιανουάριος 2024

TCB Masterclass, Ιανουάριος 2024

“The Wine Hub”, Θεσσαλονίκη, 18 .01.24
Βιωματική εμπειρία για τα μέλη του TCB

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς διοργανώθηκε, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ένα μοναδικό Masterclass στη Θεσσαλονίκη, στον ολοκαίνουργιο και ζεστό χώρο του «The Wine Hub”. O φιλόξενος και ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, υποδέχθηκε τα μέλη του TCB Θεσσαλονίκης σε μια βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα που διοργανώθηκε από την εταιρία Chef Stories.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις δραστηριότητες της εταιρίας Chef Stories μέσα από μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία signature προϊόντων και pairing με ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά από λιγότερο προβεβλημένες ελληνικές ποικιλίες.

Τα προϊόντα γευσιγνωσίας επιλέχθηκαν από 14 νομούς με γνώμονα την έδρα των 35 οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος. Είχαν σημείο αναφοράς τον τρόπο παραγωγής, την καινοτομία, την παράδοση, την τοπικότητα και φυσικά τη γεύση και συνέκλιναν στην ανάδειξη του ελληνικού και τοπικού αγροδιατροφικού προϊόντος.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς για τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα που προσέφεραν

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ημαθίας

Απόστολος Παπαδόπουλος & ΥΙΟΣ ΟΕ

Zeus Kiwi SA

Αφοι Αθανασάκη ΑΕ

Παύλος Τρυφωνίδης ΑΕ

Kastor Farm

Βασάκης

Συνεταιρισμός Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου

Τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας-Καζάκης Ε.Π.Ε

Οι πίτες της Μαριάννας

Οι Γωνιάτισσες Συνεταιρισμός Γυναικών

Περίαπτον- Linardis Olive products

Forkys Foods

Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Βόρειος Ελλάς

Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης

Ναουμίδης All Peppers

Χριστάκης ΑΒΕΕ

Ble Taste Gallery

Laurence Galerie de Chocolate

Εβόρα

Τυροκομείο Ιδρύματος Μιχαήλ Τοσίτσα

Αγροτική Συνεταιριστική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ

Από οινοπαραγωγούς και παραγωγούς αποσταγμάτων ευχαριστούμε τις εταιρείες:

Κτήμα Τ’ Αποστόλη

Κεχρής

Zoinos Winery

Genies Thomaidis Family Winery

Οινοποιείο Πάντου

Μικρό κτήμα Τίτου

Domaine Porto Carras

Αμπελώνας Καμκούτη

Kitrvs Winery

Κτήμα Βίβλια Χώρα

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες του “The Wine Hub” για την επιμέλεια των μοναδικών κρασιών και αποσταγμάτων από τους οινοποιούς Βορείου Ελλάδος που συνόδευσαν τη γευσιγνωσία και για τη φιλοξενία στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο τους αλλά και τη συνέργεια του Maiami Seafood Restaurant και Samiotakis Catering για την δημιουργία γευστικών συνδυασμών.

Οι παριστάμενοι ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, ενώ κατά τη διάρκεια του Masterclass, συζητήθηκε η σημασία στήριξης των τοπικών προϊόντων και παρουσιάστηκε η δυναμική των Ελλήνων παραγωγών, η εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών, αλλά και η σημασία ανάδειξης των γεύσεων μέσω των εξειδικευμένων συνδυασμών.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη ένταξης πρωτότυπων – tailor made  εκδηλώσεων – παροχής εμπειριών στους επισκέπτες της χώρας ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να συνδεθεί με τον τόπο και τη μοναδική μας γαστρονομία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η εταιρεία Chef Stories, Σύμβουλοι Marketing, Γαστρονομίας και εταιρεία Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων