Detrop-Oenos 2023, Detrop Bites & The Pairing Bar, Φεβρουάριος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories

Detrop-Oenos 2023, Detrop Bites & The Pairing Bar, Φεβρουάριος 2023, Διοργάνωση: Chef Stories

20 εκδηλώσεις – 1.000+ επισκέπτες – 80+ παραγωγοί

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο των καταξιωμένων εκθέσεων DetropOenos 2023,  με διαχρονική πορεία και αξία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και με πολλές και σημαντικές συμμετοχές εγχώριων και ξένων παραγωγών, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην ελληνική και διεθνή αγορά.  Οι φετινές Detrop-Oenos 2023 ήταν οι πρώτες Just Go Zero εκθέσεις και τα περίπτερα εξοπλίστηκαν με ειδικούς κάδους ορθής διαλογής απορριμμάτων στην προσπάθεια της καλύτερης δυνατής ανάκτησης και ανακύκλωσης υλικών, στην οποία συμμετείχαν εκθέτες και επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της Detrop-Oenos 2023 διοργανώθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά και οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας με τον τίτλο Detrop Bites & The Pairing Bar, με τη συνεργασία της HELEXPO και της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομίας, Chef Stories.

Στόχος των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας ήταν, να αναδειχθεί η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών, που συμμετείχαν στο εκθεσιακό γεγονός, μέσα από ειδικές παρασκευές.

Στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο γαστρονομίας του Περιπτέρου 13 στην dining area εκπαίδευσης και γευσιγνωσίας “DetropBites”, οι επισκέπτες, πολλοί από αυτούς hosted-buyers, από διάφορα μέρη του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 14 διαφορετικά  εδέσματα και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των προϊόντων από τους ανθρώπους της Chef Stories, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς.

Στο πλαίσιο του στοχευμένου αφιερώματος  Golden Olive Εxpo οι επισκέπτες των Detrop Bites είχαν ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιόλαδα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και ελιές.

Μέσα από τα masterclasses εκτός από την δυναμική, την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, παρουσιάστηκαν και:

  • η αξία της τοπικότητας και της παράδοσης
  • η καινοτομία και η έμπνευση
  • το ιδανικό pairing
  • μοναδικά superfoods
  • προϊόντα free from

Αντίστοιχα στο χώρο της Oenos, στο Περίπτερο 8, δημιουργήθηκε ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος οινογνωσίας το “The Pairing Bar”, όπου παρουσιάστηκαν διαφορετικές ετικέτες κρασιών, αποσταγμάτων και μπίρας με τον κατάλληλο συνδυασμό από προϊόντα των εκθετών, όπως τυροκομικά, αλλαντικά, αλείμματα και ελιές, τουρσιά  – μανιτάρια, ξύδι & κρέμες, deli products, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αρτύματα.

Στην επιτυχία των εκδηλώσεων συνέβαλλαν ο σεφ Γιώργος Ψύλλος, σταθερός συνεργάτης της Chef Stories, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα των παραγωγών,  αλλά και οι πρόθυμοι και ακούραστοι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού, από τα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης και Στελεχών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που βοήθησαν στην κουζίνα, αλλά και στην υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

#Helexpo #Detrop #Oenos #Chefstories #Detropbites #thepairingbar