Ο τουρίστας είναι πλέον ταξιδιώτης, το ταξίδι είναι εμπειρία και η γαστρονομία σημαντικός πρωταγωνιστής. Η εταιρεία Chef Stories, με σημαντική πορεία στο χώρο της συμβουλευτικής και της διοργάνωσης εκδηλώσεων γαστρονομίας, ανέπτυξε μια σειρά από γαστρονομικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Κύριος στόχος είναι η ψυχαγωγία, αλλά και η γνωριμία με το παρόν και το παρελθόν της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, μέσα από τα υλικά, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:
Thessaloniki FoodStories: Gastronomic Εxperiences: η δυνατότητα να αισθανθεί ο επισκέπτης ως ντόπιος. Ειδικά οργανωμένες επισκέψεις και δραστηριότητες που προσφέρουν ευχαρίστηση, γνώσεις, μοναδικές εμπειρίες και ευκαιρίες “σύνδεσης” στους συμμετέχοντες. Οι επιλογές, ανάλογα με την εποχή, περιλαμβάνουν συμμετοχή στη διαδικασία παραγωγής, παιχνίδι θησαυρού σε τοπικές αγορές, μαθήματα μαγειρικής κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, αναβίωση γαστρονομικών εθίμων, ειδικά γεύματα, pairing δείπνα, παρουσιάσεις παραδοσιακών και καινοτόμων προϊόντων.
Thessaloniki FoodStories: Gastronomic Τour: η ιδανική ευκαιρία για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των εξερευνήσεων. Διαφορετικές διαδρομές μεστάσεις σε αγορές τροφίμων, γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, γνωριμία με την ιστορία της πόλης μέσα από τη γαστρονομία και τους ανθρώπους της, αλλά και ένα προσεκτικά σχεδιασμένο γνήσιο ελληνικό γεύμα, επιβεβαιώνουν το μοναδικό γαστρονομικό χαρακτήρα της πόλης.
Thessaloniki FoodStories: Gastronomic Τrip: διοργάνωση μικρών εκδρομών σε κοντινούς προορισμούς, αλλά και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, όπως κρασί, λάδι, ελιά, μέλι, βότανα, γνωριμία με τους ανθρώπους, τις ιστορίες τους και την παραγωγική διαδικασία, γαστρονομικά παιχνίδια και φυσικά γεύμα στη φύση, περιλαμβάνονται σε μία tailor-made ημερήσια ή μισής μέρας περιήγηση.
Σε όλες τις δραστηριότητες τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, και ο εξοπλισμός αποτελείται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.